Prijavi se na edukaciju za EU pismenost

20. ožujka 2024.
Prijavi se na edukaciju za EU pismenost 1

Što su europski izbori i zašto su nam važni?
Kako funkcioniraju europske institucije?
Kako mi, građani i građanke, možemo utjecati na europske politike?

Odgovori na ova i slična pitanja još su važnija u godini kada odlučujemo tko će narednih godina u naše ime donositi odluke u Europskoj uniji. Na izborima za Europski parlament biramo predstavnice čije će odluke kreirati kvalitetu naših života.

Statistike pokazuju da je samo 18 % mladih sudjelovalo na posljednjim Europskim izborima, što jasno ukazuje na nedovoljnu prepoznatljivost važnosti europskih izbora. S obzirom na to da se značajan broj politika Europske unije prenosi u naše nacionalno zakonodavstvo, izuzetno je važno naučiti na koji način zainteresirati učenike i učenice za europske teme i potaknuti ih na aktivno sudjelovanje u demokratskim procesima.

Pozivamo sve nastavnike_ice i učitelje_ice koje žele povećati razinu svog znanja o Europskoj uniji, a poslije ista prenijeti svojim učenicima da se uključe u ovu edukaciju.

Ovogodišnja edukacija premijerno nudi debatu Hrvatskog debatnog društva o pozitivnim i negativnim stranama članstva u Europskoj uniji.

Edukacija iz EU pismenosti sastoji se od dva modula:
Osnovni modul: petak, 12.4. 2024. od 10 do 18h (Zagreb)
Napredni modul: subota, 13.4.2024. od 10 do 17:30h (Zagreb)

Cijeli program edukacije i izvoditelje možete vidjeti u dokumentu niže:

Molimo sve zainteresirane da ispune prijavnicu klikom ovdje najkasnije do 3. travnja 2024.

Za one koji žele i zabavu i znanje, u petak, 12.4. mogu sudjelovati u EU myth busting kvizu u Oliver Twist Pubu. Više informacija o ovom događaju dostupno je ovdje.

Sudjelovanje za nastavnike_ice i učitelje_ice je besplatno. Donatori pokrivaju troškove edukacije, prijevoza i prehrane. Ako imate kakvo dodatno pitanje o edukacijskom programu, slobodno nas kontaktirajte putem elektroničke pošte: edu@gong.hr ili lucija@gong.hr

chevron-right