Politička pismenost za nastavnice i nastavnike - Prijavite se za Gongovu edukaciju!

21. prosinca 2023.
Politička pismenost za nastavnice i nastavnike - Prijavite se za Gongovu edukaciju! 1
Foto: Canva/Gong

Ako radite u srednjoj školi u Hrvatskoj i želite unaprijediti svoje znanje o politici, demokraciji i izborima u Hrvatskoj, prijavite se za Gongovu edukaciju političke pismenosti.

2024. godinu obilježit će predizborne kampanje koje će pratiti izbori za Hrvatski sabor, za Europski parlament i Predsjednika_cu Republike. Za izbore često govore da su festival demokracije, stoga možemo reći da će političku zbilju 2024. kreirati političko nadmetanje kako bi se osvojila vlast.

Što politika jest, a što treba biti? Što je demokracija u političkoj teoriji, a što u praksi? Kako je ustrojen politički i izborni sustav u Hrvatskoj? Gongova edukacija koja nudi odgovore na ova pitanja može poslužiti kao mjesto stjecanja teorijskog znanja, ali i metodiku ovog odgojno-obrazovnog područja nastavnicima koji se ovim temama bave u školskom okruženju.

Edukacija će se održati u petak, 26. i subotu, 27. siječnja 2024. u Zagrebu.

Osim razumijevanja pojma politike i javne politike te upoznavanja sa suvremenim političkim obilježjima, sudionici će imati priliku raspravljati o krizi demokracije, mogućnostima poboljšanja kvalitete ovog oblika društvenog uređenja te važnim temama poput političke kulture, političke socijalizacije i političkog obrazovanja. Također će se razgovarati o različitim oblicima građanskog sudjelovanja u lokalnoj zajednici, ali i načinima kako demokratizirati samu školu. Ovoga puta, dio programa je posvećen temi izbora koja će dominirati političkom scenom u 2024. godini.
Sudjelovanje je besplatno budući da donatori pokrivaju troškove edukacije, smještaja, prijevoza i prehrane.

Prijaviti se možete na linku ovdje. 

Ispunjavanjem prijavnice iskazujete interes za sudjelovanje na edukaciji, a konačnu potvrdu Vašeg sudjelovanja dobiti ćete mailom do 12. siječnja 2024. 

Ako vas zanimaju i druge Gongove edukacije, više informacija o njima možete pronaći ovdje. 

Za dodatna pitanja o edukacijskim programima, slobodno nas kontaktirajte putem maila edu@gong.hr ili pozivom Luciji Dumančić Jovanović na broj telefona 01/4825444, 095/43 22 134.

Sadržaj programa je isključiva odgovornost Gongovih stručnih i znanstvenih suradnica i suradnika. Provedba programa u 2024. godini omogućena je uz financijsku potporu Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva kroz Centre znanja za društveni razvoj, operativnu potporu Citizens, Equality, Rights and Values Programme (CERV) i sufinanciranje Ureda za udruge Vlade RH.

Politička pismenost za nastavnice i nastavnike - Prijavite se za Gongovu edukaciju! 2
Politička pismenost za nastavnice i nastavnike - Prijavite se za Gongovu edukaciju! 3
chevron-right