Zajedno znanjem: Gongova radionica o mogućnostima novih tehnologija za građanke

11. svibnja 2022.
Zajedno znanjem: Gongova radionica o mogućnostima novih tehnologija za građanke 1

Kao jedan od Centra znanja, Gong će u petak 13. svibnja održati radionicu o upotrebi novih tehnologija od strane građanki i građana za pristup informacijama te će predstaviti online platformu Imampravoznati, u sklopu konferencije “Zajedno znanjem”. Organizirana od strane Udruge MoSt, konferencija će okupiti stručnjake i aktiviste koji djeluju u različitim institucijama, ustanovama i organizacijama civilnog društva i predstavnike devet centara znanja iz Republike Hrvatske.

Nakon kratkog uvoda u kojem će Melisa Skender, Gongova stručnjakinja za digitalne alate, govoriti o najnovijim online alatima Gonga i Code for Croatia volontera Popravi.To, za prijavu komunalnih problema, i web agregatora sveučilišnih predavanja besplatno dostupnih na YouTubeu, najviše pažnje posvetit ćemo prvom alatu koji smo zajedno pokrenuli, platformi za brži pristup pravu na informacije, ImamoPravoZnati. Pri tom će Matej Mikašinović-Komšo, Gongov stručni suradnik, sudionike upoznati i s načinom na koji se ovaj, ali i drugi Gongovi digitalni alati mogu koristiti u zagovaranju za transparentniju i odgovorniju vlast. Bit će to prilika da posjetitelji konferencije doznaju nešto više i o građanskim hakerima te kako im se mogu pridružiti.

Centri znanja za društveni razvoj su organizacije civilnog društva, mreže i savezi koji djeluju u području zaštite ljudskih prava, zelenih politika, kulture i umjetnosti, zaštite prava osoba s invaliditetom, skrbi i brige o braniteljskoj i stradalničkoj populaciji, mladima, te u području suzbijanja siromaštva i socijalne isključenosti. 

Predbilježbe za konferenciju primaju se na poveznici ovdje.

Zajedno znanjem: Gongova radionica o mogućnostima novih tehnologija za građanke 2
Zajedno znanjem: Gongova radionica o mogućnostima novih tehnologija za građanke 3
chevron-right