Prema upravljanju sukobom interesa

04. lipnja 2014.

U očekivanju novog zakona o upravljanju sukobom interesa, GONG predstavlja preporuke za izgradnju novog modela na međunarodnoj konferenciji „Prema upravljanju sukobom interesa“ koja će se održati u utorak, 17. lipnja 2014. s početkom u 10:00 sati u Europskom domu. Pitanje očuvanja i izgradnje povjerenja građana u tijela javne vlasti, ali i u političke procese općenito, postaje ključno političko pitanje zapadnih demokratskih društava. Budući da se politika upravljanja sukobom interesu čini kao onaj specifičan alat kojim je najlakše zaustaviti trendove padajućeg povjerenja građana, GONG će predstaviti temeljite izmjene potrebne u postojećem institucionalnom i zakonodavnom okviru sustava sukoba interesa.

Uz Dragana Zelića iz GONG-a i Thorstena Geisslera, voditelja Programa vladavine prava za Jugoistočnu Europe Zaklade Konrad Adenauer, u raspravi će sudjelovati Arsen Bauk, ministar uprave, Sandra Artuković Kunšt, zamjenica ministra pravosuđa, Mato Arlović, ustavni sudac, Davorin Ivanjek, član Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, Ivan Koprić, predstojnik Katedre za upravnu znanost Pravnog fakulteta u Zagrebu i predsjednik Instituta za javnu upravu te Gordana Marčetić, predsjednica Etičkog povjerenstva, kao i predstavnici relevantnih institucija te organizacija civilnog društva. Detaljan okvirni program nalazi se ovdje.

Uoči konferencije GONG-ova analiza upravljanja sukobom interesa, koja uključuje konkretne prijedloge za novi model upravljanja sukobom interesa, bit će objavljena na www.gong.hr

Na konferenciji će biti osiguran simultani prijevod s njemačkog na hrvatski.Raspravi će doprinijeti pozvani predstavnici Sabora, Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa, relevantnih institucija, akademske zajednice kao i ciljanih stručnjaka za ovu temu. 

Cjelovita analizu GONG-ovog prijedloga za novi model upravljanja sukobom interesa bit će dostupna na www.gong.hr jutro uoči konferencije.

chevron-right