PING izabrao nove istraživačke novinarske priče koje će podržati

31. listopada 2023.
PING izabrao nove istraživačke novinarske priče koje će podržati 1

Povjerenstvo fonda PING - Podrška istraživačkom novinarstvu od Gonga izabralo je četiri koncepta istraživačkih novinarskih radova koje će podržati u njihovoj realizaciji narednih mjeseci.

Natječaj, koji je bio otvoren od 15. rujna do 30. rujna, imao je značajan odaziv, s velikim brojem zaprimljenih prijava. Četveročlano povjerenstvo je detaljno proučilo sve prijave, bodovalo ih prema relevantnim kriterijima te održalo intenzivne razgovore kako bi izdvojili četiri dobitna prijedloga.

Ovim putem čestitamo prijaviteljima čije ćemo radove financirati PING podrškom, a koji su se iskazali s kvalitetnim i inovativnim prijedlozima istraživačkih radova:

Barbara Matejčić

Jelena Jindra

Saša Paparella

Dragan Grozdanić

Želimo se zahvaliti i svim ostalim prijaviteljicama i prijaviteljima na ovogodišnji natječaj. Svaka je prijava bila zaista bila zanimljiva i važna za javni interes, međutim odabrani koncepti su ipak metodološki razrađenije pristupili svojim temama detaljno planirajući svoj rad. Stoga se zahvaljujemo i ostalim prijaviteljicama i prijaviteljima na uloženom trudu. Pozivamo Vas da nastavite pratiti fond PING jer iduće godine raspisujemo novi natječaj za podršku istraživačkih novinarskih tema.

PING ima za cilj poticanje istraživačkog novinarstva kao važnog alata u borbi protiv političke korupcije. Gongov fond za istraživačko novinarstvo nastao je u sklopu Programa Europske unije “Europa za građane, jednakost, prava i vrijednosti (CERV)”, čiji je nositelj Gong. Ovaj program ima za cilj zaštititi i promicati prava i vrijednosti sadržane u Ugovorima EU-a i Povelji o temeljnim pravima, posebice podupiranjem organizacija civilnog društva aktivnih na lokalnoj, regionalnoj, nacionalnoj i transnacionalnoj razini. 

PING izabrao nove istraživačke novinarske priče koje će podržati 2
PING izabrao nove istraživačke novinarske priče koje će podržati 3
chevron-right