Prijavite se na Gongov antikorupcijski modul Gongove edukacije za građansku pismenost

26. listopada 2023.
Prijavite se na Gongov antikorupcijski modul Gongove edukacije za građansku pismenost 1

Pojam korupcije označava različite društvene pojave kao što su organizirani i gospodarski kriminal, loša vlast i njezine posljedice, ljudska prevrtljivost i bahatost vlasti. Ona nije jednostavan fenomen, njena definicija mijenja se u vremenu i prostoru, a razlikuje se prema svojem opsegu i posljedicama koje izaziva. Borbu protiv korupcije ne možemo svesti samo na individualnu odgovornost jer sustavno prožima sve sfere našeg društveno-političkog života. Perfidno ukorijenjena predstavlja veliki izazov otvorenom, demokratskom, prosperitetnom društvu. Što je čini otpornom, koje institucije i mehanizmi ju trebaju raskrinkati, je li politička volja glavni preduvjet za njezino iskorjenjivanje?

Prijavi se na Gongov antikorupcijski modul i informiraj se o temama kao što su: klijentelizam, korupcija, regulacija stranačkog financiranja, sitna korupcija, institucionalna korupcija, politička (ne)odgovornost, pravo na pristup informacijama, korupcija u medijima i mediji o korupciji, korupcija i izbori te brojne druge.

U realizaciji antikorupcijskog modula sudjeluju:

  • izv.dr.sc. Dario Čepo, Katedra za sociologiju, Pravni fakultet, Sveučilište u Zagrebu
  • Đurđica Klancir, istraživačka novinarka
  • Oriana Ivković Novokmet, izvršna direktorica Gonga
  • Josipa Brajković Dika, Gongova antikorupcijska i izborna stručnjakinja
  • Tanja Štampar, koordinatorica edukacijskih aktivnosti u Gongu
  • Lucija Dumančić Jovanović, koordinatorica za razvoj i provedbu Gongovih aktivnosti namijenjenih razvoju građanske pismenosti

Predviđen termin održavanja edukacije je petak, 1. prosinca 2023. u Zagrebu, od 10 do 17 sati.

Klikom na link ovdje prijavite se za sudjelovanje (do 19. studenog 2023.).

U edukaciju će biti uključeno 15 osoba. Sudjelovanje je za sve sudionike_ice besplatno, a mjesta za sudjelovanje popunjavaju se redoslijedom zaprimljenih prijava. Gong pokriva troškove putovanja i, ako je potrebno, smještaja za one sudionike_ce koji_e dolaze iz udaljenijih mjesta.

Razvoj i provedbu programa financijski su podržale Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva kroz program Centri znanja za društveni razvoj i Europska unija. Provedba programa u 2023. godini omogućena je uz financijsku potporu Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva kroz Centre znanja za društveni razvoj i kroz program Europske unije Građani, jednakost, prava i vrijednosti (Citizens, Equality, Rights and Values programme - CERV).

Prijavite se na Gongov antikorupcijski modul Gongove edukacije za građansku pismenost 2
chevron-right