Pretražite koje se organizacije bave medijskom pismenošću

07. kolovoza 2023.
Pretražite koje se organizacije bave medijskom pismenošću 1

Prema nalazima anketnog ispitivanja partnera na projektu “Medijsko obrazovanje je važno.MOV“, u Hrvatskoj imamo itekako razgranatu scenu aktera – uglavnom organizacija civilnog društva – koje se primarno ili dijelom svojeg područja bavljenja bave i nekim oblikom medijskog obrazovanja ili doprinosa medijskoj pismenosti, bilo u formalnom ili u neformalnom obrazovnom kontekstu.

Ovdje možete pretražiti tablicu s osnovnim informacijama o ovim organizacijama i njihovim programima.
Opis nije potpun niti konačan, te će u budućnosti biti nadopunjen drugim akterima koji svojim radom daju doprinos znanju i vještinama medijskog obrazovanja za one mlađe, one starije, one između, one pred TV-prijamnicima, s novinama u rukama, ili onima koji snimaju, montiraju i distribuiraju sadržaj za društvene mreže.

No, ova scena ne mijenja činjenicu da je sustavno bavljenje medijskim obrazovanjem pitanje stabilnosti višegodišnjih, programskih – a ne samo projektnih – podrški za organizacije civilnog društva, koje u svojim repertoarima aktivnosti nerijetko nude neke od najbogatijih, najinovativnijih i kontinuirano najbolje vrednovanih aktivnosti medijskog obrazovanja.

Želite li da se i vaša organizacija nađe u ovome adresaru? Pošaljite nam osnovne informacije o vama - adresu, web-stranicu, e-mail adresu za kontakt, kratak opis aktivnosti u području medijskog obrazovanja koje provodite! Pisati nam možete na adresu edu@gong.hr.

Popis organizacija pronađi OVDJE!

Pretražite koje se organizacije bave medijskom pismenošću 2
chevron-right