Sudjeluj na konferenciji "Medijsko obrazovanje OSTAje važno"

13. srpnja 2023.
Sudjeluj na konferenciji "Medijsko obrazovanje OSTAje važno" 1

Gong i partnerske organizacije i institucije okupljene unutar projekta Medijsko obrazovanje je važno.MOV pozivaju vas na konferenciju Medijsko obrazovanje OSTAje važno, koja će se održati 20. srpnja u Kući ljudskih prava Zagreb (Selska cesta 112c, Zagreb).

Bez medijske pismenosti nema aktivne, kritične i zainteresirane javnosti, jedan je od najznačajnijih nalaza sveobuhvatnog istraživanja medijske pismenosti u Hrvatskoj provedenog na reprezentativnom uzorku punoljetnih građana i građanki Hrvatske. Analize su također pokazale kako se nastavnice i nastavnici ne osjećaju ugodno provoditi nastavu iz medijske pismenosti jer smatraju da nisu dovoljno osposobljeni za te temu, stoga je nužno uložiti u njihova usavršavanja.

Temeljem nalaza istraživanja, kreirane su smjernice za unaprjeđenje medijskog obrazovanja u formalnom i neformalnom obrazovanju, kao i preporuke za medijsku strategiju, čije donošenje već godinama kasni. 

Budući da je upravo medijska pismenost onaj skup kompetencija koji služi i razvoju kompetencija za aktivno građanstvo i koji može pomoći građankama i građanima - osobito mladima - da upoznaju probleme svojih zajednica i povezuju se oko njihovog rješavanja, pozivamo da nam se pridružite u zaključku projekta i otvorenom razgovoru o koristima i perspektivama medijskog obrazovanja. Tijekom javnog događanja predstavit ćemo nalaze istraživanja, video-materijale, kao i otvoriti diskusiju za relevantne aktere u području medija i medijske pismenosti. 

Projekt Medijsko obrazovanje je važno. MOV, sufinanciran iz sredstava Europskog socijalnog fonda, započeo je prije nešto više od dvije i pol godine. Nositelj projekta je Gong, a provodi ga u partnerstvu s još 10 organizacija civilnog društva, odnosno akademskih institucija i to: Pragma, Telecentar, Kurziv, Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu, Udruga Bacači sjenki, Dječji kreativni centar DOKKICA, Info zona, Centar za kulturu Zlatna vrata, Institut za razvoj i međunarodne odnose i Fakultet elektrotehnike i računarstva. Projekt je obuhvaćao širok spektar edukativnih, analitičkih i konzultativnih aktivnosti, a sada je došao trenutak da predstavimo rezultate toga rada.

Ljubazno molim da svoj dolazak potvrdite OVDJE.

Sudjeluj na konferenciji "Medijsko obrazovanje OSTAje važno" 2
chevron-right