Gong sudjelovao na najvećoj globalnoj konferenciji o digitalnim pravima

12. lipnja 2023.
Gong sudjelovao na najvećoj globalnoj konferenciji o digitalnim pravima 1

Gong je sudjelovao na najvećoj svjetskoj konferenciji o digitalnim pravima RightsConu u San Joseu, glavnom gradu Kostarike, kojeg organizira Access Now.

Ovogodišnji RightsCon poslužio je kao platforma za brojne rasprave o mnogim gorućim društvenim i političkim pitanja u svijetu: od masovnog nadzora i regulacije tehnologija koje snimaju i prate građane i građanke, preko utjecaja umjetne inteligencije na demokracije, gašenja interneta i korištenja otvorenih podataka, teme digitalne sigurnosti i očuvanja ljudskih prava u vremenima izrazitog prodora tehnologije u sve aspekte života.

Umjetna inteligencija dominirala je raspravama na RightsConu. Deseci panela i govornika bavili su se mogućim štetama umjetne inteligencije i podacima koje koristi.

Na RightsConu sudjelovale su predstavnice civilnog društva, novinarke, donatori, predstavnici velikih kompanija i platformi, kao i predstavnici različitih vlada.

Gong je imao priliku sudjelovati na ovakvom globalnom događaju zbog suradnje s Internewsom, međunarodnom neprofitnom organizacijom koja ima više od 30 ureda diljem svijeta, uključujući sjedišta u Kaliforniji, Washingtonu, Londonu i Parizu te regionalna središta u Bangkoku, Kijevu i Nairobiju. Internews podržava neovisne medije u 100 zemalja, od radio postaja u izbjegličkim kampovima, do lokalnih novinskih kuća, do pojedinačnih aktivista i izvjestitelja.

Gong je Internewsov partner za Hrvatsku, gdje smo provodile stipendijski program za novinarke i novinare koji su podučavani digitalnoj sigurnosti, a zatim su novostečena znanja i iskustva dijelili u svoji redakcijama, novinarskim organizacijama i na studijima novinarstva i komunikologije.

Gong sudjelovao na najvećoj globalnoj konferenciji o digitalnim pravima 2


Gong sudjelovao na najvećoj globalnoj konferenciji o digitalnim pravima 3
Gong sudjelovao na najvećoj globalnoj konferenciji o digitalnim pravima 4
Gong sudjelovao na najvećoj globalnoj konferenciji o digitalnim pravima 5
chevron-right