MOV na konferenciji tematske mreže za digitalnu pismenost

07. lipnja 2023.
MOV na konferenciji tematske mreže za digitalnu pismenost 1

U utorak, 6. lipnja, Gong je sudjelovao na konferenciji tematske mreže za digitalnu pismenost pod nazivom: „Digitalna transformacija koja nikoga ne izostavlja“.  Aktivnostima tematske mreže „Medijsko obrazovanje je važno. MOV“ bio je posvećen okrugli stol pod nazivom „Medijska pismenost i kreativno učenje“.

Na stolu koji je moderirao Nikola Buković iz Gonga, Paško Bilić iz IRMO-a uveo je u raspravu osvrtom na širi društveni i javnopolitički kontekst medijske pismenosti u Hrvatskoj; dok su Lana Ciboci iz DKMK-a, Žarko Čižmar iz Telecentra te Matija Mrakovčić iz Kurziva predstavili smjernice za razvoj medijske pismenosti u kontekstu osnovnoškolskog, srednjoškolskog i neformalnog obrazovanja. Na koncu je Robert Tomljenović, zamjenik ravnatelja Agencije za elektroničke medije ponudio svoj osvrt na smjernice te iznio moguće smjerove zajedničke suradnje. Kao najznačajnije ideje iz izlaganja te popratne rasprave su se kristalizirale mogućnosti suradnje Agencije sa širim krugom civilnodruštvenih i znanstvenih aktera na razvoju strateškog dokumenta koji bi cjelovito uredio državne intervencije u području medijske pismenosti; podrška sudionika višegodišnjem programskom financiranju neformalnih programa medijske pismenosti, kao i potreba razvoja potpore za izvanškolske i izvannastavne aktivnosti poput filmskih i radijskih družina.

Prijedlozi izneseni u sklopu ovog okruglog stola bit će upotrijebljeni u reviziji teksta smjernica, kao i razvoju budućih zagovaračkih strategija.

MOV na konferenciji tematske mreže za digitalnu pismenost 2

Okrugli stol je organiziran u sklopu projekta UP.04.2.1.06.0047 "Medijsko obrazovanje je važno.MOV", sufinanciranog sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj ovog članka je isključiva odgovornost Gonga.

MOV na konferenciji tematske mreže za digitalnu pismenost 3
chevron-right