Pro-NGO: Održana financijska radionica

20. ožujka 2023.
Pro-NGO: Održana financijska radionica 1

Tablice i excelice, brojevi i papiri, budžeti, izvještaji, evidencije, kao i potvrde - svakodnevnica s kojom se svaka organizacija civilnog društva mora nositi u svojem radu kako bi uspješno doprinosila društvu. A kako osnažiti svoja organizacijska znanja i kapacitete u pogledu vođenja financija je tema kojom smo se bavili tijekom "Financijske radionice", održane za 30 OCD-a u Belišću, od 15. do 17. ožujka 2023. godine.

Predstavnici i predstavnice organizacija su kroz ta tri dana savladavali vrijedne vještine vođenja financija u udrugama, izrade budžeta, izvještaja i financijskih planova te uspostavljanja i održavanja sustava internih kontrola. Također, polaznice su imale priliku postavljati praktična pitanja stručnjacima, računovođama i revizorima te razmjenjivati vlastita iskustva s drugim praktičarima.

U konačnici su sudionice izradile i svoje smjernice za poboljšanje financijskog poslovanja, a za par mjeseci ćemo provjeriti koliko smo zbilja naučili i primijenili u svakodnevnom radu. 

Pro-NGO: Održana financijska radionica 2
Pro-NGO: Održana financijska radionica 3

Projekt Pro-NGO – kvalitetnijim upravljanjem do društvenih promjena podržan je s 200.000€ financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP granta. Projekt u partnerstvu provode Gong, Udruga Mi Split, O.A.Z.A. i Inkluzivna kuća Zvono.

Pro-NGO: Održana financijska radionica 4
chevron-right