UZP M i O protiv ZHŠ i AP

31. siječnja 2023.
UZP M i O protiv ZHŠ i AP 1
Izvor fotografije: Kurs za Gong; HINA/ Slavko VUKADIN; HINA/ Edvard ŠUŠAK

Da nisu tehnologija i telekomunikacije upele toliko uznapredovati, živjeli bismo mi u blaženom neznanju kakvi sve zlotvori našim svetim tlom hode. Nije, naime, svijet još vidio takvih zločinaca kakvi su u Hrvatskoj mediji i opozicija. Malo je takvih šejtana Zemljom kročilo kakvi su u Hrvatskoj mediji i opozicija, spremnih prihvatiti se najprljavijih rabota na koje su voljni samo najveći među dušmanima. Ali za potrebe ovog napisa, kako ne bismo završili na sudu ili - gluho bilo - nekom gorem mjestu, jer s takvima nikada ne znate, kriptirat ćemo njihove nazive u M i O. Pa da vrijeme, umjesto na svoje zločinačke pohode, troše na dešifriranje.

Jer, moguće da ste vi za to već čuli, dočepali se ti zlotvori nekih telefonskih poruka i udarili drvljem i kamenjem i ne prestaju s prekomjernim granatiranjem Zlate Hrvoj Šipek i Andreja Plenkovića, a oni nit' luk jeli, nit' lik mirisali, ljudi samo rade svoj posao kako misle da treba. Takva vam je to, eto, bagra, ti M i O. Ovdje napominjemo da ćemo žrtve povampirenih M i O, šifrirati kao ZHŠ i AP. Zbog presumpcije nevinosti, naravno.

Dakle, dokopala se ta čudovišta ispisa, priča se, tri milijuna stranica poruka iz telefona Josipe Rimac, pravi candy store za uvijek krvi žedne M i O. Umjesto da su pustili da istražitelji to lijepo, bez uznemiravanja i uzbuđenja, kako to red i pristojnost nalažu, mirno, koliko je i procijenjeno, godinama iščitavaju. Pa ako što nađu, nađu, ako ne, nikom ništa, njihova je bila dužnost da rade.

A s obzirom na to da ovima iz O ništa nije strano, tako su junački u dva dana skupili 30 potpisa kako bi u tjedan dana čak dva puta dovukli sirotu ZHŠ u Sabor da im podnese Izvješće glavnog državnog odvjetnika o radu državnih odvjetništava u 2021. godini. Istina je da Izvješće na saborskom dnevnom redu nije ni godinu dana, u saborsku je proceduru ušlo tek 2. svibnja 2022. godine i sasvim sigurno bi na raspravu dospjelo već za godinu, dvije.

Eto, takvi su vam to ljudi. Nije im palo na pamet prikupiti potpise i na vrh dnevnog reda pogurati Izvješće o radu HRT-a za 2019. godinu, koje je u proceduru ušlo 16.9.2020. godine. Ili možda Izvješće o radu Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa za 2019. godina, što od 25. kolovoza 2020. godine čami na dnevnom redu? A Izvješće o radu policije za 2020. godinu, što se od 24. lipnja 2021. godine kiseli po parlamentarnim ladicama?

I onda se zgražaju i čude što ZHŠ tvrdi da O radi pritisak na nju i da joj M opstruira istrage. No, dobro, očito se žena malo pod stresom zbunila pa je poslije govorila da joj je zadovoljstvo upoznati saborske zastupnike s radom DORH-a, a da su joj informacije koje M objavljuje korisne u radu. Bit će da je bila malo konfuzna i kada je inzistirala da slučaj Gabrijele Žalac nije držala u ladici pa potom, kada je slučaj preuzeo Ured europskog tužitelja, priznala da je u tom slučaju ipak došlo do propusta. Isto kao i kad su ovi bezjaci iz O navalili na nju je li razmjenjivala poruke s Rimčevom - prvo je tvrdila da nije, a onda ipak predomislila, popustila i rekla da jest. Pa naravno da je žena lagala, što bi drugo nego lagala u zemlji u kojoj je laž preporuka za preporuku, a ne za kaznu.

A i ovo s AP koji se spominje u prepisci između državne tajnice Rimac i ministrice Žalac. Navrli ovi iz M i O kao nepismeni da su ga napokon uhvatili u pokroviteljstvu nad dijeljenjem poslova i zapošljavanjima. Pa su kao furije skočili na AP da nema vremena za rješavanje stvarnih problema građana, ali zato ima za zapošljavanje pripravnika lovstva. Grčevito su se uhvatili i poruka iz telefona bivšeg čelnika Hrvatskih šuma u kojima se u raznim kombinacijama i aranžmanima spominju najbliži suradnici AP-a - glasnogovornik Vlade, predstojnik Ureda premijera, glavni tajnik HDZ-a, bivši predsjednik Kluba HDZ-a, danas potpredsjednik Vlade, predsjednik Sabora koji traži da ga se informira kako HŠ posluju i drugi ministri i saborski zastupnici HDZ-a.

Naravno da će AP sve to proglasiti skretanjem pozornosti i netemom te da je on taj koji procjenjuje što je tema. A teme su, jasno, već i vrapci na grani znaju - schengen, eurozona, rusofilni O, 40 posto više plaće u zadnjih šest godina, M koji su glasnogovornici O i advokati O-ovog poglavice ZM-a, smeće u Zagrebu i sakrivanje anketa u kojima HDZ ima 30, a SDP 11 posto. Ako tko zna što je tema, onda je to, naravno, glodur. Koji je glodur jer mu je, kako i je sam zamijetio, vladajuća većina čvrsta kao armirani beton.

I onda će ovi besprizornici iz O uhvatiti se za slamku i u Saboru pokrenuti pitanje opoziva i AP i ZHŠ. Samo zato što nisu, kao ni M, kadri shvatiti što su teme kojima se treba baviti.

Tako vam, da ne duljimo više, po prilici izgleda udruženi zločinački pothvat medija i oporbe protiv Zlate Hrvoj Šipek i Andreja Plenkovića, koji u svemu vide korupciju, nepotizam, klijentelizam, lopovluk, zataškavanje, strančarenje, razne intervencije za rodbinu i prijatelje s pravom stranačkom iskaznicom. I znate što – dobro vide.

Ovaj tekst nastao je u okviru projekta Parlametar.hr, digitalne platforme Gonga za praćenje rada saborskih zastupnica i zastupnika. Intervjue i komentare piše iskusna saborska izvjestiteljica Sandra Bartolović.

Sandra Bartolović se od početka 1990-ih bavi političkim novinarstvom. Od tada je sustavno pratila, izvještavala, analizirala i komentirala političke procese, stranke, izbore na svim razinama, rad Sabora, Vlade i Ureda predsjednika za Glas Slavonije, Vjesnik, Media servis, Nacional, Poslovni dnevnik, neprofitni portal Forum.tm i Hinu, u svim novinarskim formama, od vijesti preko intervjua do kolumni.

Pribilježite se na Parlametar bilten OVDJE, i dobivajte na jednom mjestu sve važne informacije o tjednim raspravama sabora te temama kojima se bave!

UZP M i O protiv ZHŠ i AP 2
chevron-right