Nema društva bez civilnog društva

15. prosinca 2022.
Nema društva bez civilnog društva 1

Suočeni sa negativnom percepcijom šire javnosti o ulozi udruga u društvu i načinu njihovog financiranja, organizacije civilnog društva svakodnevno se suočavaju s poteškoćama u pridobivanju medija za praćenje utjecaja i pozitivnih promjena na kojima marljivo rade.

20 predstavnika organizacija civilnog društva, mreža i saveza iz Rijeke, Zadra, Zagreba i šire Slavonije okupilo se na Citadeli Inkluzivne kuće Zvono u periodu od 28. do 30. lipnja gdje su pod vodstvom iskusnih javnih zagovarača i trenera imali prilike ojačati svoje komunikacijske vještine i upoznati nove komunikacijske alate koji su u današnje vrijeme organizacijama nužni u svakodnevnom radu kako bi što uspješnije promovirale svoj rad. Okupljene organizacije pokrivaju široki spektar djelovanja tako da smo poruke razvijali s organizacijama koje djeluju u području obrazovanja, djece i mladih, okoliša, socijalnih usluga, kulture i ljudskih prava. 

Svaka je organizacija sastavila prijedlog pozitivnih poruka za promociju svoga rada i civilnoga društva, a do prosinca smo kontinuirano zajednički radile na oblikovanju poruka za očuvanje prostora za djelovanje civilnog društva, ističući njegove pozitivne doprinose. Iz te suradnje nastala su dva videa koje plasiramo na društvenim mrežama organizacija u sklopu online kampanje. 

Na završnom online sastanku održanom 13.12. usuglašene su ključne poruke za pozitivnu kampanju o pozitivnim doprinosima civinog društva, te time započinjemo zajedničku kampanju pod sloganom Nema društva bez civilnog društva.

Promovirajući pozitivne poruke o civilnom društvu, Gong je izradio dva videa namijenjena civilnom društvu i široj javnosti:

Nema društva bez civilnog društva 1
Nema društva bez civilnog društva 3
Nema društva bez civilnog društva 4
Nema društva bez civilnog društva 5
Nema društva bez civilnog društva 6
Nema društva bez civilnog društva 7
Nema društva bez civilnog društva 8
Nema društva bez civilnog društva 9
chevron-right