Medijska pismenost u okviru medijske javne politike

12. prosinca 2022.
Medijska pismenost u okviru medijske javne politike 1
foto: UNSPLASH/Camilo Jimenez

Gong i Kurziv vas pozivaju na okrugli stol "Medijska pismenost u okviru medijske javne politike", koji će se održati u četvrtak, 15. prosinca 2022. godine, u 11 sati u Maloj dvorani Novinarskog doma (Perkovčeva ul. 2).

Na okruglom stolu bit će predstavljena analiza postojećih pristupa medijske politike u području promicanja i razvoja medijske pismenosti te smjernice za javne politike kojima bi se naglasio položaj te ključne kompetencije unutar postojećeg institucionalnog okvira.

Analiza je nastala u sklopu projekta "Medijsko obrazovanje je važno (MOV)" koji čini konzorcij 11 hrvatskih organizacija i institucija: Gong, Pragma, Telecentar, Kurziv - Platforma za pitanja kulture, medija i društva, Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu, Bacači sjenki, Dječji kreativni centar DOKKICA, Info zona, Centar za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata, Institut za razvoj i međunarodne odnose (IRMO) i Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

Analizu i smjernice predstavit će članovi projektnog konzorcija Nikola Buković (Gong), Ivana Pejić (Kurziv), Paško Bilić (IRMO), a u javnoj raspravi koja će slijediti sudjelovat će predstavnici Ministarstvo kulture i medija, Agencije za elektroničke medije i Vijeća za elektroničke medije, te stručnjaci za medijsku politiku, predstavnici nakladnika medija, organizacija civilnog društva.

Okrugli stol se održava u sklopu projekta "Medijsko obrazovanje je važno.MOV". Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Medijska pismenost u okviru medijske javne politike 2
chevron-right