PING izabrao prve istraživačke novinarske priče koje će podržati

28. listopada 2022.
PING izabrao prve istraživačke novinarske priče koje će podržati 1

Povjerenstvo fonda PING - Podrška istraživačkom novinarstvu od Gonga izabralo je šest koncepta istraživačkih novinarskih radova koje će podržati u njihovoj realizaciji narednih mjeseci.

Natječaj, koji je bio otvoren od 15. rujna do 5. listopada, imao je značajan odaziv, s velikim brojem zaprimljenih prijava. Peteročlano povjerenstvo je detaljno proučilo sve prijave, bodovalo ih prema relevantnim kriterijima te održalo intenzivne razgovore kako bi izdvojili šest dobitnih prijedloga.

Ovim putem čestitamo prijaviteljima čije ćemo radove financirati PING podrškom, a koji su se iskazali s kvalitetnim i inovativnim prijedlozima istraživačkih radova:

Saša Paparella

Hrvoje Šimičević

Miroslav Edvin Habek

Goran Šimac

Veljko Krulčić

Vedran Vidučić

Želimo se zahvaliti i svim ostalim prijaviteljicama i prijaviteljima na ovogodišnji natječaj. Svaka je prijava bila zaista bila zanimljiva i važna za javni interes, međutim odabrani koncepti su ipak metodološki razrađenije pristupili svojim temama detaljno planirajući svoj rad. Stoga se zahvaljujemo i ostalim prijaviteljicama i prijaviteljima na uloženom trudu. Pozivamo Vas da nastavite pratiti fond PING jer iduće godine raspisujemo novi natječaj za podršku istraživačkih novinarskih tema.

PING ima za cilj poticanje istraživačkog novinarstva kao važnog alata u borbi protiv političke korupcije. Gongov fond za istraživačko novinarstvo nastao je u sklopu Programa Europske unije “Europa za građane, jednakost, prava i vrijednosti (CERV)”, čiji je nositelj Gong. Ovaj program ima za cilj zaštititi i promicati prava i vrijednosti sadržane u Ugovorima EU-a i Povelji o temeljnim pravima, posebice podupiranjem organizacija civilnog društva aktivnih na lokalnoj, regionalnoj, nacionalnoj i transnacionalnoj razini. 

PING izabrao prve istraživačke novinarske priče koje će podržati 2
PING izabrao prve istraživačke novinarske priče koje će podržati 3
chevron-right