Dobre prakse digitalne zaštite: Regionalna radionica o digitalnoj sigurnosti novinarki

28. listopada 2022.
Dobre prakse digitalne zaštite: Regionalna radionica o digitalnoj sigurnosti novinarki 1

Kako osigurati sigurnu i privatnu komunikaciju putem digitalnih komunikacijskih kanala, što je VPN i kako se njime zaštititi od nepoželjnog praćenja naših digitalnih aktivnosti te koji su obavezni koraci za postizanje veće sigurnosti od provala u poslovne račune - sve lekcije kroz koje su međunarodni polaznici i polaznice prošle u Internews radionici za digitalnu sigurnost novinara i novinarki, koja se, uz suradnju Gonga kao partnera, održavala od 24. listopada do 28. listopada u Hrvatskom novinarskom društvu.

Nakon što su kroz cijelu godinu polaznici i polaznice Internews programa dobivali mentorstvo, podršku i materijale za savladavanje kompleksne teme digitalne sigurnosti, svi su se fizički sastali u Zagrebu kako bi raspravili o naučenome te stekli naprednije razumijevanje digitalne sigurnosti.

No završetak radionice ne predstavlja kraj Internews programa! Sljedeći je korak svakog polaznika prenijeti svoje novostečeno znanje i dobre digitalne prakse drugim novinarkama u svojoj državi, putem održavanja radionica i edukacija, kako bi ih osvijestili o digitalnim sigurnosnim opasnostima te potaknuli da povećaju svoju digitalnu higijenu. Gong će, kao jedan od polaznika radionice, također organizirati svoju vlastitu radionicu, a više o tome uskoro!

Dobre prakse digitalne zaštite: Regionalna radionica o digitalnoj sigurnosti novinarki 2
Dobre prakse digitalne zaštite: Regionalna radionica o digitalnoj sigurnosti novinarki 3
chevron-right