Propuštene prilike i neispunjena obećanja: Panel rasprava o hrvatskom modelu podrške civilnom društvu

20. listopada 2022.
Propuštene prilike i neispunjena obećanja: Panel rasprava o hrvatskom modelu podrške civilnom društvu 1
Kurs za Gong

Gong, zajedno s Centarom za mirovne studije, Institutom za političku ekologiju, Klubturom, Kućom ljudskih prava, Mrežom mladih Hrvatske, RODA-ma, Savezom za autizam Hrvatske i Zelenom akcijom pozivaju vas na raspravu "Propuštene prilike i neispunjena obećanja: „hrvatski model“ podrške civilnom društvu kroz Europski socijalni fond", koja će se održati ovaj četvrtak, 27. listopada u 10 sati, u Matici hrvatskih sindikata (Florijana Andraševca 18A, 1. kat).

Analizom “Propuštene prilike i neispunjena obećanja: „hrvatski model“ podrške civilnom društvu kroz Europski socijalni fond”, koja predstavlja kritički osvrt na nalaze i ključne preporuke neovisne vanjske evaluacije ulaganja Republike Hrvatske u području „Dobrog upravljanja“ kroz Europski socijalni fond u razdoblju 2014. – 2020., nastojimo otvoriti javnu diskusiju o problemima u sustavu upravljanja EU fondovima i nespremnosti državnih institucijama da ih riješe. Analiza je osvijetlila brojna područja u kojima država neadekvatno raspolaže EU sredstvima namijenjenim za financiranje rada organizacija civilnog društva, prije svega onih zagovaračkih.

Na događaju ćemo iznijeti vlastite preporuke kako unaprijediti financiranje rada organizacija civilnog društva koje rade u korist javnog interesa.

Na raspravi će govoriti:

  • Nikola Buković (Gong), autor analize
  • Mira Anić (Udruga Zvono), članica Odbora za praćenje Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali
  • Domagoj Šavor, Klubtura

Također, kao govornike pozvale smo i Anju Šimpragu, potpredsjednicu Vlade za društvene djelatnosti, i Vicka Mardešića, ravnatelja Uprave za upravljanje operativnim programima Europske unije. Nažalost, nisu se odazvali našem pozivu.

Rasprava će odgovoriti na sljedeća pitanja: Tko će kontinuirano pratiti preporuke ove evaluacije u provedbi ESF+? Kako se određuju nacionalni prioriteti za financiranje? Koji je odgovor države vezano uz financiranje zagovaračkog rada udruga?

Kako se prijaviti?

Razgovoru se možete odazvati i pridružiti prijavljivanjem svojeg sudjelovanja kroz sljedeći obrazac

Propuštene prilike i neispunjena obećanja: Panel rasprava o hrvatskom modelu podrške civilnom društvu 2
chevron-right