Vodič za mlade aktivistkinje: Kako pokrenuti pozitivne promjene u svojim zajednicama?

11. listopada 2022.
Vodič za mlade aktivistkinje: Kako pokrenuti pozitivne promjene u svojim zajednicama? 1

Pozivamo sve mlade te sve koji rade s mladima na predstavljanje “Priručnika za mlade aktiviste_ice i zagovaračke organizacije”, “Praktičnog vodiča za rad s mladima: Program i metodologija” i video igre “Stop Your Government”, koje će se održati 17. i 18. listopada u Zagrebu

Svrha publikacija i video igre je prenošenje višedesetljetnog iskustva u radu s mladima i za mlade u jednostavne, lako upotrebljive i pristupačne formate, koje svatko može koristiti u svom aktivističkom razvoju i radu s mladima. Publikacije i video igru su zajednički stvarale Inicijativa mladih za ljudska prava i Gong iz Hrvatske, Danes je nov dan iz Slovenije i Omladinski centar CK13 iz Srbije. 

Publikacije su kreirane kako bi mladi na konkretnim primjerima iz prakse stekli korisna znanja o javnim politikama i na jednom mjestu pronašli sve potrebne informacije koje će im koristiti u njihovom aktivističkom i zagovaračkom djelovanju te organizaciji višednevnih događaja za mlade. Priručnik i Vodič namijenjeni su mladima koji žele naučiti potrebne korake nužne za pokretanje pozitivnih promjena u svojoj okolini kao i organizacijama koje redovito provode aktivnosti za mlade. 

Video igra nastala je s ciljem motiviranja mladih na aktivističko djelovanje vezano uz izazove s kojima se susreću te poticanje njihovog kritičkog promišljanja. Kroz predstavljanje sadržaja igre, svi prisutni će moći sudjelovati u simulaciji odlučivanja u politici, odigrati samu igru te na nju dati svoje povratne komentare kao i prijedloge za aktivističko i zagovaračko djelovanje mladih.

Kada i gdje se održava predstavljanje?

Predstavljanje publikacija “Priručnika za mlade aktiviste_ice i zagovaračke organizacije” i “Praktičnog vodiča za rad s mladima: Program i metodologija” bit će održano u ponedjeljak 17. listopada u 17 sati u KIC-u, Preradovićeva 5, Zagreb, drugi kat. 

Predstavljanje video igre “Stop Your Government” održat će se u utorak 18. listopada, u 17 sati,  u KIC-u, Preradovićeva 5, Zagreb, drugi kat. 

Je li potrebna prijava?

Sudjelovanje na oba događaja je besplatno te nije potrebna ranija prijava. 

Što ako živim izvan Zagreba, a zainteresiran sam?

Ako dolazite izvan Zagreba, organizatori će vam pokriti putne troškove, samo se unaprijed javite na morana.starcevic@yihr.org

Organizacija oba događaja, publikacije i video igra nastali su u okviru projekta „POJAM – Partnerstvo za jačanje održivog aktivizma mladih“ koji zajednički provode Inicijativa mladih za ljudska prava – Hrvatska, Gong iz Zagreba, Danes je nov dan iz Slovenije i Omladinski centar CK13,  financiranog iz programa Erasmus+.

Vodič za mlade aktivistkinje: Kako pokrenuti pozitivne promjene u svojim zajednicama? 2
chevron-right