VolonterIKS u Orahovici - volonterskim akcijama za dobrobit zajednice

28. rujna 2022.
VolonterIKS u Orahovici - volonterskim akcijama za dobrobit zajednice 1

Gong tijekom 4 dana, zajedno s mladima iz Gline, Petrinje i Siska, provodi volonterski program u Orahovici, u Centru za edukaciju Gradskog društva Crvenog križa Osijek, kao dio VolonterIKS projekta. Osim osnova organiziranog volontiranja u vremenima krize, uz pomoć provjerene stručnjakinje Crvenog križa upoznali smo se i s pružanjem prve pomoći. 

Osim teorijskog dijela programa, sudionici su analizirali i opisivali probleme u svojim lokalnim zajednicama. Uz pomoć mentora planirali su tri različite volonterske akcije u tri lokalna središta Sisačko-moslavačke županije - u Glini, Petrinji i Sisku, te zaključili program izradom Plana aktivnosti i proračuna.

Projekt VolonterIKS se provodi u sklopu EU poziva "Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice", a Gong ga provodi kao nositelj projekta u partnerstvu s Udrugom IKS i Inkluzivnom kućom Zvono iz Belišća. Aktivnosti projekta su usmjerene na razvijanje kapaciteta OCD-a za sigurno volontiranje i razvoj lokalne zajednice koji je komplementaran snagama civilne zaštite i lokalnim vlastima, stvarajući tako sinergijski učinak na području Sisačko-moslavačke županije (SMŽ).

VolonterIKS u Orahovici - volonterskim akcijama za dobrobit zajednice 2
VolonterIKS u Orahovici - volonterskim akcijama za dobrobit zajednice 3
VolonterIKS u Orahovici - volonterskim akcijama za dobrobit zajednice 4
VolonterIKS u Orahovici - volonterskim akcijama za dobrobit zajednice 5
VolonterIKS u Orahovici - volonterskim akcijama za dobrobit zajednice 6
VolonterIKS u Orahovici - volonterskim akcijama za dobrobit zajednice 7
VolonterIKS u Orahovici - volonterskim akcijama za dobrobit zajednice 8
VolonterIKS u Orahovici - volonterskim akcijama za dobrobit zajednice 9
chevron-right