Kviz "Tko želi biti znalac o Europskoj uniji?"

31. kolovoza 2022.
Kviz "Tko želi biti znalac o Europskoj uniji?" 1

Koliko zapravo znate o Europskoj uniji čija smo članica već punih devet godina?

Europska unija značajno i na razne načine utječe na naše društvo, okolinu, živote, poslove i upravo iz tog razloga od izuzetne je važnosti da znamo na koji način možemo doći do provjerenih i točnih informacija.

Jako malo napora je utrošeno od strane države da mi, građanke i građani, saznamo više o Europskoj uniji, da nas se poduči gdje, kada i na koji način tražiti odgovore, na koja vrata pokucati kako bismo pronašli one prave.

S ciljem zagovaranja europskih vrijednosti, Gong je otišao direktno među građane potaknuti interes za kritičkim razmišljanjem te osvijestiti nužnost provjere informacija koje dolaze do nas. Zaputile smo se na Europski trg opipati puls naroda kako bismo iz prve ruke vidjeli kakvo je stanje stvari na terenu.

Organizirale smo ulični kviz radnog-stalnog naziva 'Tko želi biti znalac o Europskoj uniji' u izvedbi hahar produkcije pod nježnom palicom Domagoja Zovka. Naš cilj je bio vidjeti koliko će građani biti spremni odgovarati na pitanja o Europskoj uniji, hoće li znati prepoznati mitove koje smo im pokušali „podvaliti“ i koliko su zapravo (ne)informirani.

Pogledajte kako su građanke prošle na kvizu:

Video je nastao u sklopu Programa Europske unije “Europa za građane, jednakost, prava i vrijednosti (CERV)”, čiji je nositelj Gong. Ovaj program ima za cilj zaštititi i promicati prava i vrijednosti sadržane u Ugovorima EU-a i Povelji o temeljnim pravima, posebice podupiranjem organizacija civilnog društva aktivnih na lokalnoj, regionalnoj, nacionalnoj i transnacionalnoj razini.

Kviz "Tko želi biti znalac o Europskoj uniji?" 2
chevron-right