Gongova turneja: Odlučivanje i važnost djelovanja u demokraciji

12. srpnja 2022.

Gongov edukacijski tim, sastavljen od Dražena i Damire, od 30. lipnja do 8. srpnja bio je "na turneji" s edukacijskim aktivnostima za odgojno-obrazovne radnike i radnice.

U Sisku smo 30. srpnja i 1. lipnja za grupu nastavnica i nastavnika održale radionicu Političke pismenosti, a 5. i 6.7. Za grupu nastavnika i nastavnica u Zagrebu, odražale smo radionicu "Odlučivanje i važnost djelovanja u demokraciji", 7. i 8. srpnja, u suradnji s Hrvatskim debatnim društvom.

Gong već godinama djeluje u sklopu GOOD Inicijative za sustavno i kvalitetno uvođenje Građanskog odgoja i obrazovanja u škole. U proteklih nekoliko godina, više je jedinica lokalne i regionalne samouprave diljem Hrvatske uvelo neki oblik provedbe Građanskog odgoja i obrazovanja u škole kojima su osnivači, a gradovi Sisak i Zagreb ulažu napore u kapacitiranje odgojno-obrazovnih djelatnika_ca u školama za provedbu aktivnosti Građanskog odgoja u međupredmetnoj i izvannastavnoj izvedbi sljedeće školske godine.

Ovakvim edukacijama Gong pruža nastavnicama i nastavnicima, stručnim suradnicama i suradnicima znanje, vještine i alate kako osnaživati učenike i učenice za participaciju u donošenju odluka u zajednici!

chevron-right