Od aktivistice do administratorice: Kako raditi na društvenoj promjeni?

U četvrtak 12. svibnja, s početkom u 15:30 sati, održat će se tribina „Civilno društvo – od aktivistice do administratorice“ u kreativnom hub-u Prostor u Splitu, nakon koje će uslijediti otvaranje izložbe “Greatest hits projektnog izvještavanja“ koje organizira udruga Gong.

Posljednjih nekoliko godina organizacije civilnog društva u Hrvatskoj imaju sve manje vremena za najvažniji dio posla radi kojeg postoje – za rješavanje društvenih problema i stvaranje pozitivnih društvenih promjena. Mnoge od njih pate od sagorijevanja i iscrpljenosti i već dulje vrijeme plešu na rubu egzistencije. Suočeni s pretjeranim administrativnim zahtjevima provodeći projekte financirane iz javnih izvora pozivamo vas na javnu tribinu i prateću izložbu koja na humoristični način prikazuje izvještavanje o provedenim aktivnostima i nastalim troškovima. Cilj ovakvog pristupa je dodatno potaknuti raspravu o mogućnostima unaprjeđenja sustava javnog financiranja dostupnog organizacijama civilnog društva.

Na tribini „Civilno društvo – od aktivistice do administratorice“ Blaženka Sečkar iz Gonga predstavit će “Analizu opterećenosti korisnika prilikom provedbe EU programa”, a svoja iskustva predstavit će i Mirjana Kučer iz Udruge Domine te Ivana Krstulović Baković iz Udruge za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce. Posljednji dio Tribine bit će posvećen mogućem rješenju problema predstavljanjem projekta Pro-NGO: kvalitetnijim upravljanjem do društvenih promjena, koji predstavlja Kornel Šeper  iz Udruženja za razvoj kulture „URK“/ Klub Močvara. Tribinu moderira Tonči Kranjčević Batalić.

U sklopu tribine gošće tematiziraju projektno financiranje organizacija civilnog društva, administrativno opterećenje i raspoloživo vrijeme za konkretan rad na društvenoj promjeni.

Program:

15:30 – 15:55 // Predstavljanje publikacije Analiza administrativne opterećenosti korisnika prilikom provedbe EU projekata -iskustvo udruga

15:55 – 16:25 //Pro-NGO: kvalitetnijim upravljanjem do društvenih promjena

16:30 // Otvaranje izložbe

Na tribini sudjeluju:

  • Blaženka Sečkar, Gong
  • Mirjana Kučer, Udruga Domine
  • Ivana Krstulović Baković, Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce
  • Kornel Šeper, Udruženje za razvoj kulture “URK”/ Klub Močvara

Moderira: Tonči Kranjčević BatalićLeave a Comment!