Gong sudjelovao na Godišnjoj konferenciji o ljudskim pravima

27. travnja 2022.
Gong sudjelovao na Godišnjoj konferenciji o ljudskim pravima 1
Foto: Citizens, Equality, Rights and Values programme - CERV Croatia / HINA/ Damir SENČAR/ ds

Kako se Gong borbi protiv dezinformacija, što radi kako bismo bolje razumjele i lakše detektirale lažne vijesti, zašto je važna regulacija digitalnih platformi, pojasnio je Voditelj Gongovih edukacijskih programa Dražen Hoffmann na panelu “Suzbijanje širenja lažnih informacija”, održanom prvog dana javnog događaja "Godišnja konferencija o ljudskim pravima", kojeg je organizirala Kuća ljudskih prava Zagreb u Hrvatskom novinarskom društvu od 27. travnja do 29. travnja te kojeg je moguće pratiti putem uživo prijenosa na njihovim društvenim mrežama.

Govoreći o dezinformacijama, Dražen Hoffmann je također predstavio multidisciplinarni projekt “Pro-fact: Razotkrivanje COVID-19 dezinformacijskih narativa u Hrvatskoj istraživanjem, provjerom točnosti činjenica i edukacijom”, čiji je nositelj Gong. Projekt istraživanjem, podizanjem svijesti i jačanjem kapaciteta sveobuhvatno pristupa društvenom, političkom i zdravstvenom problemu širenja COVID-19 dezinformacijskih kampanja, zajedno s partnericama Fakultetom političkih znanosti u Zagrebu, Sveučilištem u Dubrovniku, Faktograf.hr-om, Fakultetom elektrotehnike i računalstva te suradnicama Hrvatskim novinarskim društvom (HND) i Sindikatom novinarki Hrvatske (SNH).

Na prvom danu konferencije predstavljen je godišnji izvještaj "Ljudska prava u Hrvatskoj: pregled stanja za 2021. godinu", koje je doprinio i Gong. Godišnji izvještaj donosi pregled najvažnijih problema, izazova i otvorenih pitanja koji su u prošloj godini negativno utjecala na zaštitu i promociju ljudskih prava u Hrvatskoj.

Sažetku godišnjeg izvještaja za 2021. godinu možete pristupiti OVDJE.

Godišnjem izvještaju za 2021. godinu možete pristupiti OVDJE.

Gong sudjelovao na Godišnjoj konferenciji o ljudskim pravima 2
Foto: Citizens, Equality, Rights and Values programme - CERV Croatia / HINA/ Damir SENČAR/ ds
Gong sudjelovao na Godišnjoj konferenciji o ljudskim pravima 3
chevron-right