Započele aktivnosti projekta MOV

20. travnja 2022.
Započele aktivnosti projekta MOV 1

Početkom travnja održan je niz ključnih pripremnih aktivnosti u sklopu ESF projekta „Medijsko obrazovanje je važno.MOV“. Ovim projektom Gong u suradnji s još deset partnera razvija tematsku mrežu usmjerenu podizanju razine medijske pismenosti i razvoju kvalitetnijih programa medijskog obrazovanja u Hrvatskoj.

U četvrtak 07. travnja održan je virtualni sastanak na kojem su uz predstavnike Gonga sudjelovali i oni iz redova Info zone, Kurziva, DOKKICE, Zlatnih vrata i FER-a. Na ovom sastanku su planirane aktivnosti strukturiranog dijaloga te medijsko-zagovaračka kampanja koja će se provoditi u sklopu ovog projekta.

U ponedjeljak 11. travnja u prostorijama Pragme održana je jednodnevna edukacija jačanja kapaciteta članica tematske mreže za sudjelovanje u procesima donošenja odluka. Edukaciju je vodila izvršna direktorica MAP Savjetovanja Maja Horvat, a na njoj su sudjelovale predstavnice Gonga, Pragme, Kurziva, Telecentra, Bacača sjenki te DOKKICE. Sljedećeg dana je na istoj lokaciji održana kraća tematska radionica u kojoj su primijenja znanja stečena prethodnog dana, a s ciljem razvoja smjernica za jačanje javnopolitičkog (engleski: policy) okvira podrške razvoju medijske pismenosti i medijskog obrazovanja.

Ipak, to nije bilo sve za taj utorak, 12. travnja. U popodnednevnim satima održan je sastanak predstavnika Gonga, Instituta za razvoj međunarodnih odnosa te Kurziva zaduženih za izradu analize prethodnog utjecaja ranije spomenutih smjernica.

Navedene edukacije i sastanci su uvelike pripremile teren za niz javnih i terenskih aktivnosti s kojima MOV mreža planira započeti na jesen. Te aktivnosti su usmjerene konzultiranju građanki o smjeru daljnjeg zagovaračkog djelovanja ove mreže, tako da svakako pratite najave na našoj ili na mrežnoj stranici MOV projekta.

Započele aktivnosti projekta MOV 2
Započele aktivnosti projekta MOV 3
Započele aktivnosti projekta MOV 4
Započele aktivnosti projekta MOV 5

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

chevron-right