Prijavite se za trening iz medijske pismenosti u Crnoj Gori!

25. siječnja 2022.
Prijavite se za trening iz medijske pismenosti u Crnoj Gori! 1

Gong, u suradnji spartnerskom organizacijom Juventas iz Crne Gore, poziva mlade, u dobi od 18 do 30 godina, novinare_ke i/ili aktiviste_kinje da se prijave na regionalni trening za trenere medijske pismenosti, nakon kojeg ih očekuje da naučeno i primjene kroz provedbu radionica u osnovnim ili srednjim školama u Hrvatskoj.

Regionalni trening će se održati u Crnoj Gori (točna lokacija biće naknadno potvrđena odabranim kandidatima i kandidatkinjama) u periodu od 20. do 28. veljače 2022. godine, a okupit će mlade iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Sudionici i sudionice treninga će imati priliku da steknu znanja iz područja medijske pismenosti, ali i da savladaju vještine vođenja radionica kako bi samostalno mogli provesti edukacije u školama. Sudionici će nakon završene edukacije dobit Youthpass certifikat.

Nakon završenog treninga, sudionice će u praksi primijeniti stečeno znanje tako što će održati tri radionice od 45 minuta u osnovnim ili srednjim školama do 31. svibnja 2022. Za održavanje radionica predviđena je dnevnica od 175 eura ukupnog troška.

Na samom treningu sudionici će dobiti smjernice kako realizirati radionice u školama, kao i potrebne materijale. Obavezno je sudjelovanje i na treningu kao i u realiziranju radionica.

Trening će voditi Juventasov tim iskusnih trenera/ica iz područja rada s mladima i medijske pismenosti.

Troškove puta i zdravstvenog osiguranja, koje pokriva i zarazu od Covid-19 za vrijeme trajanja boravka u Crnoj Gori, snosi Gong, a troškove smještaja i obroka snosi organizator treninga Juventas iz Crne Gore. Projektni tim Juventasa će voditi posebnu brigu o poštovanju epidemioloških mjera i osigurat će adekvatnih uvjete koji će pružiti sigurnost i zaštitu zdravlje svih sudionika i sudionica.

Tko se može prijaviti?

Poziv je otvoren za mlade starosti od 18 do 30 godina, koji ispunjavaju barem jedan od sljedećih uvjeta:

– imaju radno i aktivističko iskustvo u radu s mladima,

– imaju radno i aktivističko iskustvo iz sfere novinarstva, medijske pismenosti i slično,

– studiraju ili su završili neki od relevantnih fakulteta (novinarstvo, komunikologija, humanističke znanosti),

– završili su relevantne programe, edukacije iz sfere novinarstva i medijske pismenosti.

Posebno se ohrabruju pripadnici romske, kao i drugih etničkih ili nacionalnih manjina da se prijave.

Kako će se odabrati sudionice?

Odabrat će se tri kandidata ili kandidatkinje koje ispunjavaju najviše navedenih uvjeta u prethodnom paragrafu i/ili pokažu najveću motivaciju za sudjelovanje na treningu.

Prilikom odabira kandidata i kandidatkinja vodit će se računa o teritorijalnoj, rodnoj i etničkoj/nacionalnoj raznolikosti.

Odabrane kandidate i kandidatkinje kontaktirat ćemo e-mailom.

Do kada i kako se prijaviti?

Zainteresirani kandidati i kandidatkinje mogu da se prijaviti tako što će popuniti prijavni formular, koji mogu preuzeti ovdje.

Rok za odazivanje na poziv je 5. veljače 2022.

Trening se realizira u okviru regionalnog projekta „WeB Media Literacy“ koji provodi Juventas iz Crne Gore u partnerstvu s Novosadskom novinarskom školu, UG Zašto ne iz BiH i Gong iz Hrvatske, a u okviru Erasmus+ programa. Cilj projekta je unapređenje medijske pismenosti u Crnoj Gori, Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini kroz suradnju i razmjenu iskustva i znanja među mladima u ovim zemljama.

Prijavite se za trening iz medijske pismenosti u Crnoj Gori! 2
chevron-right