Tribina i izložba o unapređenju sustava javnog financiranja i projektnog izvještavanja

03. prosinca 2021.
Tribina i izložba o unapređenju sustava javnog financiranja i projektnog izvještavanja 1

Dok afere o zlouporabama EU fondovima potresaju Hrvatsku, udruge su izložene administrativnim pritiscima i nesigurnostima unutar sustava javnog financiranja do mjere da je mnogima ugrožena opstojnost. Javno financiranje u praksi  velikim je dijelom svedeno na popunjavanje formulara i tablica kojima se ne nazire kraj, milimetarsku preciznost prvi isticanju logotipa i skupljanje dokaza do najsitnijih detalja. Iako smo već nekoliko puta javno reagirali, naša se stvarnost nije promijenila. 

U utorak 7. 12. nam se pridružite na dva online događanja: tribini “Unaprjeđenje sustava javnog financiranja. Molim pojasnite.” i izložbi “Greatest *hits projektnog izvještavanja”

Želimo isprovocirati raspravu o mogućnostima unaprjeđenja sustava javnog financiranja, o čemu više pišemo ovdje.

Pozivamo vas da se od 14:30 sati spojite na otvorenje online izložbice, da zajedno prosurfamo našom svakodnevicom prikazanom na humoristični način, a na istom linku od 15 sati počinje online tribina kojom tematiziramo pretjerane administrativne zahtjeve kojima se organizacije susreću provodeći projekte financirane iz javnih izvora. Pokušat ćemo dati odgovore na pitanja što je potrebno promijeniti da bi se vratilo povjerenje, a zadržala transparentnost i otvorenost te je li moguće partnerski surađivati s institucijama kojima se izvještava i postoji li prostor zajedničke razmjene i unaprjeđenja. 

Gosti na tribini, koji će podijeliti svoja iskustva su: 

  • Helena Beus, ravnateljica Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske
  • Dea Vidović, Zaklada Kultura Nova
  • Jelena-Gordana Zloić, predstavnica Fonda za aktivno građanstvo u Hrvatskoj
  • Mira Anić, članica Odbora za praćenje OP UČLJP

S obzirom na to da se oba događaja održavaju online, sudjelovanje prijavite ovdje kako biste prije početka dobili link za spajanje na Zoom. 

Informacije pronađite i na Facebooku

Gong je korisnik operativne potpore – strukturne podrške europskim think-do-tank u cjelini “Demokratska i građanska participacija” u sklopu programa Europa za građane.

Gong je Centar znanja u području građanskog aktivizma i izgradnje demokratskih institucija društva u okviru Razvojne suradnje s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva.

Tribina i izložba o unapređenju sustava javnog financiranja i projektnog izvještavanja 2
Tribina i izložba o unapređenju sustava javnog financiranja i projektnog izvještavanja 3
Tribina i izložba o unapređenju sustava javnog financiranja i projektnog izvještavanja 4
chevron-right