Cool Viber stickeri o medijskoj pismenosti

27. rujna 2021.
Cool Viber stickeri o medijskoj pismenosti 1

Kreativni Viber stikeri o medijima i medijskoj pismenosti od sada su dostupni korisnicima i korisnicama ove komunikacijske platforme u Crnoj Gori, Srbiji, Bosni i Hercegovini te Hrvatskoj.

Cilj stickera je podignuti svijest mladih o značaju medijske pismenosti, i tako potaknuti mlade da više razmišljaju o medijima i njihovim prednostima i manama. Također, stickerima težimo olakšati i obogatiti komunikaciju među mladima i omogućiti im da razmjenjuju ideje i stavove na zanimljiv i kreativan način. Stickere možete preuzeti OVDJE.

Cool Viber stickeri o medijskoj pismenosti 2
Phone mockup psd with hands holding

„Ako slika govori tisuću riječi, stickeri govore točno onoliko koliko je potrebno. Mnogi brendovi, kompanije i organizacije prepoznale su vrijednost stickera, zbog čega smo i mi odlučili da ovim putem skrenemo pažnju javnosti, naročito mladih, na izuzetno važnu temu kao što su mediji i medijska pismenost“, komentar je koordinatora projekta Mićana Andrijaševića crnogorske organizacije Juventas.

Paket čini 14 stickera koji direktno ili indirektno govore o medijima i njihovoj prirodi, prednostima i manama, medijskim poremećajima, te ustaljenim frazama i praksama u medijima. Imajući u vidu da je projekt regionalnog karaktera, ali i zbog toga što je namijenjen mladima i odnosi se na medije i nove tehnologije, dio stickera je na engleskom jeziku.

Viber stickere kreirali su medijski_e eksperti_kinje i dizajnerice u okviru regionalnog projekta „WeB Media Literacy“ kojeg provode nevladine organizacije Juventas iz Crne Gore, Zašto Ne iz BiH, Novosadska novinarska škola iz Srbije te Gong iz Hrvatske, uz podršku programa Erasmus+ Europske unije.

Posebno je važno istaći da su u procesu kreiranja sudjelovali_e učenici i učenice Srednje likovne škole „Petar Lubarda“ sa Cetinja. Upravo je jedan od stikera koji su se našli u finalnom paketu – „Spin is everywhere“ rad učenice Poline Lazarenko.

Cool Viber stickeri o medijskoj pismenosti 3

Stiker “Spin is everywhere” djelo je Poline Lazarenko, učenice Srednje likovne škole „Petar Lubarda“, Cetinje, Crna Gora.

Izraženi stavovi i vrijednosti su isključiva odgovornost autora_ica i ne predstavljaju nužno stavove i vrijednosti Europske komisije.

Sufinancirano sredstvima programa Europske unije Erasmus+ / Co-funded by the Erasmus+ Programme of the European Union.

Cool Viber stickeri o medijskoj pismenosti 4
chevron-right