Nikad nije prerano za građanski odgoj i obrazovanje

07. svibnja 2021.

Centar za građanske inicijative Poreč, GOOD inicijativa za građanski odgoj i obrazovanje, Gong i Radio Rojc pozivaju vas da popratite predizbornu raspravu „Nikad nije prerano za građanski odgoj i obrazovanje“, u ponedjeljak 10. svibnja, od 10:00 do podne, u kojoj će se različite opcije na lokalnim izborima imati priliku očitovati o mjerama unapređenja obrazovnog sustava kakve njihova opcija planira poduzeti ako dobiju priliku sudjelovati u formiranju vlasti na lokalnim razinama i/ili razini županije.

Teme na kojima će biti naglasak su dostupnost i organizacija ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te jačanje građanskih kompetencija djece i mladih – važne odgojno-obrazovne teme u nadležnosti lokalnih vlasti.

U raspravi će sudjelovati predstavnici/ce stranaka i nezavisnih lista.  Predviđeno vrijeme trajanje susreta je 2 sata.

Raspravu će moderirati Dražen Hoffmann (Gong) i Sniježana Matejčić (Društvo „Naša djeca“ Poreč).

Susret ćemo organizirati uživo, sukladno epidemiološkim mjerama. Za građane/ke će biti osiguran prijenos putem Facebooka te u programu Radio Rojca, koji se na području grada Pule može slušati na frekvenciji 87,7 MHz.

Zbog organizacije rasprave sukladno epidemiološkim mjerama, maksimalan broj sudionika i sudionica  je ograničen te  vas pozivamo da novinarske upite postavite prije početka održavanja 9.30 - 10.00 ili nakon održavanja od 12.00 na dalje.

1. Nezavisna lista Filipa Zoričića

2. Platforma Možemo!

3. Nezavisna lista Zeleni Umag

4. SDP Istra - Istarski socijaldemokrati

5. Inicijativa Zajedno - Insieme

6. Radnička fronta

7. Demokrati Istre

8. Istarski demokratski sabor (IDS-DDI)

Gong je Centar znanja u području građanskog aktivizma i izgradnje demokratskih institucija društva u okviru Razvojne suradnje s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva.

Gong je korisnik operativne potpore - strukturne podrške europskim think-do-thanks u cjelini “Demokratska i građanska participacija” u sklopu programa Europa za građane.

Nikad nije prerano za građanski odgoj i obrazovanje 1Nikad nije prerano za građanski odgoj i obrazovanje 2

chevron-right