Plenkoviću, aktivistkinje nisu izdajice

26. veljače 2021.

Civilno društvo ima ključnu ulogu u očuvanju i unaprjeđenju demokracije i ljudskih prava. Vrlo je zlonamjerno i podmuklo predstavljati ljudskopravašku organizaciju kao prijetnju ovom društvu jer ukazuje na propuste i nepravde učinjene od strane vladajućih i moćnih. Vlada Republike Hrvatske i HDZ - Hrvatska demokratska zajednica nisu loše percipirani u javnosti, kako hrvatskoj, tako i europskoj, jer ih Gong 'tužaka' European Commission i GRECO-u, nego jer loše rade svoj posao.

Portretiranje aktivnih građana i građanki kao izdajica izuzetno je opasno za demokraciju. Takva ponašanja praksa su neliberalnih režima. Europske institucije su naše institucije jer smo i europske građanke, stoga ohrabrujemo građansku participaciju i sudjelovanje građanki u demokratskim procesima. Gong surađuje s brojnim međunarodnim institucijama i tijelima, a od istih smo često zamoljene i za mišljenja o stanju vladavine prava i transparentnosti vlasti u Hrvatskoj.

Gong se nepokolebljivo bori protiv korupcije i gaženja ljudskih prava duže od 20 godina potičući građane i građanke da se sami obraćaju Europskim institucijama, kada hrvatske, koje zbog onih na vlasti ne uživaju povjerenje javnosti, ne osiguraju adekvatna prava i mogućnosti.

Umjesto da preuzme odgovornost za neuspjehe vlasti u upravljanu COVID-19 krizom, nejednakim pravilima i prekorednom cijepljenju, premijer Andrej Plenković krivce traži u civilnom društvo i medijima. Huškajuću odmazdu prema nama oblači u ruho diskriminacije HDZ-a, priželjkujući neko novo civilno društvo. Po mjeri vladajućih, šutljivo i pokorno. Plenkoviću, ne bojimo se i nećemo šutjeti.

Gong je korisnik operativne potpore - strukturne podrške europskim think-do-thanks u cjelini “Demokratska i građanska participacija” u sklopu programa Europa za građane.

Plenkoviću, aktivistkinje nisu izdajice 1

chevron-right