Građanskim odgojem do boljeg društva za mlade

19. siječnja 2021.

Poziv nastavnicima i nastavnicama da se zajedno sa svojim učenicima_icama sudjeluju u strukturiranom dijalogu na temu građanskog odgoja i obrazovanja.

Pozivamo vas na sudjelovanje u projektu „GO do boljeg društva za mlade”.

Cilj nam je okupiti nastavnike i nastavnice te mlade, učenike i učenice, na zajedničkom sastanku kako bi razgovarali o građanskom odgoju i obrazovanju. Cilj ovog dijaloga je da čujemo razmišljanja i jednih i drugih na ovu temu. Želimo čuti je li građanski odgoj predmet interesa učenika i učenica (imaju li ga u svojoj školi i u kojem obliku), a da im nastavnici ponude svoje viđenje, svoja iskustva i sugestije za unapređenje.

Nakon dijaloga učenika i nastavnika predviđen je dijalog s  donositeljima odluka kako bismo im prenijeti kakav građanski odgoj i obrazovanje želimo, kakav nam je GOO potreban. Ovim participativnim postupkom želimo pokazati mladima da svojim angažmanom mogu utjecati na kreiranje i donošenje odluka. Jednako tako, želimo da donositelji odluka čuju i glas nastavnika, njihova iskustva i mišljenja. 

Sudjelovanje u ovoj aktivnosti ne traži posebna znanja i vještine, no ako imate iskustvo u provođenju građanskog odgoja i obrazovanja ili biste voljeli iznijeti svoj stav o istom, tada vas dodatno pozivamo da se odazovete.

Predviđeno vrijeme održavanja dva strukturirana dijaloga (mladi i nastavnici, te mladi, nastavnici i donositelji odluka) je tijekom veljače 2021. Vrijeme održavanja probat ćemo prilagoditi zainteresiranim sudionicima

Kako se prijaviti? Ako ste zainteresirani, javite nam se na e-mail adresu: edu@gong.hr.

Veselio bi nas Vaše sudjelovanje!

Potaknimo participaciju mladih. Budimo aktivni zajedno!

Strukturirani dijalozi provode se u suradnji s Kućom ljudskih prava na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije, s Varaždinskim underground klubom na području Varaždinske županije i s Volonterskim centrom Osijek na području Osječko-baranjske županije.

Projekt “Građanskim odgojem do boljeg društva za mlade” provodi se u okviru programa Erasmus+ uz podršku i partnerstvo Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

Građanskim odgojem do boljeg društva za mlade 1Građanskim odgojem do boljeg društva za mlade 2

chevron-right