Gongova stručna usavršavanja u 2020. godini

01. prosinca 2020.

Gong kontinuirano od 2012. godine provodi stručna usavršavanja učitelja_ica i nastavnika_ica. Iako vrlo izazovna, 2020. godina, nije bila iznimka. Više od 50 sudionika_ca pohađalo je Gongove edukacije i treninge.

Tradicionalno, već osmu godinu za redom, Gong provodi Edukaciju za građansku pismenost koja se sastoji od tri modula: Političke, Medijske i EU pismenosti. Uz ove edukacije, a temeljem uočenih potreba, u Gongu osmišljavamo i nove. Tako je ove godine svjetlo dana ugledao i novi modul: Edukacija za digitalnu pismenost.

Suočeni s nepovoljnom epidemiološkom situacijom, ove smo godine nekoliko naših edukacija prilagodili online okruženju kako bi se iste mogle održati na daljinu. Edukacijom za digitalnu pismenost probili smo led u svibnju ove godine. Sudionici_ su joj mogli pristupiti individualno u vremenskom periodu od nekoliko tjedana, a po završetku su dobili potvrdu o sudjelovanju kakvu inače dobivaju sudionici_ice Gongovih stručnih usavršavanja. Temeljem vrlo pozitivnih povratnih informacija o prvoj Gongovoj online edukaciji, prikupljenih anonimno od sudionka_ica, bili smo ohrabreni da i druge module probamo prilagoditi pohađanju online.

U listopadu je tako dio nastavnika_ica pohađao Edukaciju za medijsku pismenost uživo, a dio online.

U studenom smo održali Edukaciju za EU pismenost uživo, ali za vrlo ograničen broj sudionica radi poštivanja epidemioloških mjera. U realizaciji programa ove edukacije sudjelovali su predavači i predavačice s Katedre za europsko javno pravo Pravnog fakulteta i s Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Dio njih svoje je sesije izvelo uživo, a dio javljanjem putem video-veze.

 

Iako su oblici rada drugačiji ovisno o tome održava li se edukacija uživo ili online, trudimo se da obje budu interaktivne, sadržajno bogate, s prijedlozima zadataka koje učiteljice i nastavnice mogu kasnije koristiti na nastavi.

Do kraja ove godine ne planiramo održavanje novih edukacija uživo, ali Vas pozivamo da se do nedjelje, 6.12.2020. prijavite na online „Edukaciju za političku pismenost“ klikom ovdje. Prijava je potrebna kako bismo vam 7.12.2020. ustupili podatke za pristup edukacijskoj platformi. Što se tiče načina sudjelovanja, online platforma na kojoj se nalazi edukacija omogućava individualni pristup, što znači da edukaciju možete prilagoditi sebi, svojim obavezama i svom raspoloženju.

Ako ne želite sudjelovati na predstojećoj online edukaciji, ali se želite predbilježiti za buduće Gongove edukacije, molimo Vas da ispunite kratku prijavu ovdje.

Ako imate kakvo dodatno pitanje o edukacijskim programima, slobodno nas kontirajte putem elektroničke pošte: edu@gong.hr.

Gong je Centar znanja u području građanskog aktivizma i izgradnje demokratskih institucija društva u okviru Razvojne suradnje s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva.

Gong je korisnik operativne potpore - strukturne podrške europskim think-do-thanks u cjelini “Demokratska i građanska participacija” u sklopu programa Europa za građane.

chevron-right