Imaš li pojma o POJMU?

26. listopada 2020.

Želimo ojačati ulogu mladih u direktnom utjecaju na politike koje se na njih odnose te motivirati ih za razvoj vlastitih projekata i inicijativa.

Vodeći se idejom povezivanja civilnog društva, inicijativa mladih, studentskih i srednjoškolskih organizacija i unapređenja međusektorske sinergije, POJAM će pomoću sedmodnevne aktivističke škole i pratećeg inovativnog edukacijskog sadržaja, omogućiti održivi prijenos znanja u području zagovaranja i samoorganizacije mladih.

Osim dvije ljetne aktivističke škole koja će obuhvatiti više od 80 sudionika_ica iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine, svi popratni materijali (digitalni priručnici i aplikacija koja simulira političke procese) bit će pohranjeni na repozitoriju prijenosa znanja o sudjelovanju mladih u javnim politikama, organiziranju i aktivizmu.

Projekt su osmislile i za njegovo provođenje odgovorne su: Inicijativa mladih za ljudska prava (Hrvatska), Gong (Hrvatska), Omladinski centar CK13 (Srbija) i Danes je nov dan (Slovenija). Projekt se provodi u okviru programa Erasmus+ Ključna aktivnost 2: Strateška partnerstva u području mladih.

Partnerski sastanak na kojem smo dogovorili detalje o provedbi ovog projekta, radi trenutačne epidemiološkoj situacije održan je na dvodnevnom online susretu sredinom listopada 2020.

Fotografija preuzeta s OVE stranice.

Gong je Centar znanja u području građanskog aktivizma i izgradnje demokratskih institucija društva u okviru Razvojne suradnje s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva.

Sufinancirano sredstvima programa Europske unije Erasmus+ / Co-funded by the
Erasmus+ Programme of the European Union

Imaš li pojma o POJMU? 1Erasmus+ Programme of the European Union logo with text on the right

chevron-right