#Ostanidoma i piši Saboru

10. travnja 2020.

Uskoro bi se moglo ozakoniti široko praćenje lokacije mobitela svih građanki i građana. Ne slažeš se s tim? Ni mi!

Reci to Predsjedniku Sabora te zastupnicama i zastupnicima mejlom putem ovog linka: https://l.linklyhq.com/l/6Bj.

[Klikom na link ispisat će vam se mejl koji treba poslati. U nekim slučajevima tražit će vas konfiguraciju mejla, trebate samo upisati vašu adresu i lozinku.]

A možete i kopirati tekst mejla ako vam je tako jednostavnije i slati na adrese: predsjednik@sabor.hr; gradjani@sabor.hr; klubhdz@sabor.hr, i ostalim klubovima zastupnika. Evo teksta:

Subject mejla: #ostajemdoma, ali ne ostajem bez prava!

Tijelo mejla:

Poštovani Predsjedniče, poštovane zastupnice i zastupnici Sabora,

s obzirom na to da vašom funkcijom predstavljate sve naše građanke i građane pa i mene, držim vas osobno odgovornima za donošenje Zakona o elektroničkim komunikacijama koji ostavlja mogućnost praćenja lokacije svakog mobitela u Hrvatskoj.

Apeliram na vas da iskoristite svoju moralnu, građansku i političku dužnost i da inzistirate na odredbama koje će ograničiti trajanje mjere praćenja, propisati načine postupanja s prikupljenim podacima, njihovo čuvanje, uništavanje i nadzor.

Želim odgovornu vlast, solidarno društvo i da se odnosi svih ljudi i institucija u Hrvatskoj temelje na povjerenju.

#ostajemdoma #nedamsvojaprava

Gong je Centar znanja u području građanskog aktivizma i izgradnje demokratskih institucija društva u okviru Razvojne suradnje s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva.

 

Gong je korisnik operativne potpore - strukturne podrške europskim think-do-thanks u cjelini “Demokratska i građanska participacija” u sklopu programa Europa za građane.

#Ostanidoma i piši Saboru 1#Ostanidoma i piši Saboru 2

chevron-right