Medijsko izvještavanje o diskriminaciji i govoru mržnje

08. travnja 2019.

Centar za mirovne studije, Kuća ljudskih prava Zagreb, Gong i Hrvatsko novinarsko društvo pozivaju vas na radionicu za novinarke i novinare, urednike i urednice te studente i studentice novinarstva „Medijsko izvještavanje o diskriminaciji i govoru mržnje“.

Jednodnevna radionica će se održati u subotu, 27. travnja od 9.30. do 16.30. sati, u prostorijama Hrvatskog novinarskog društva. Broj sudionika_ca je ograničen, a prijavu možete poslati do 19. travnja na prijave@cms.hr - potrebno je navesti Vaše ime i prezime, godinu studija i studij, odnosno trenutno zaposlenje.

Radionica se održava s ciljem prenošenja znanja i vještina u području suzbijanja diskriminacije, slobode izražavanja i suzbijanja govora mržnje u novinarskom izvještavanju i u medijima. Sudionici_e radionice će kroz izlaganja i praktičan rad dobiti uvid u područje diskriminacije i govora mržnje u medijima te kroz analizu pozitivnih i negativnih primjera postojećih pisanih i audiovizualnih medijskih sadržaja definirati na koji način pristupati temama koje se tiču marginaliziranih društvenih skupina.

Također, odgovorit ćemo na pitanja kome se možemo obratiti kada smo svjedoci diskriminacije te kako prenositi teme koje su vezane za marginalizirane društvene skupine.

Radionicu će voditi aktivisti_kinje iz organizacija sa dugogodišnjim iskustvom u temama slobode izražavanja i diskriminacije te novinarka Barbara Matejčić koja je prepoznata po svom profesionalnom praćenju tema vezanih uz diskriminaciju i ljudska prava, s novinarskim iskustvom u tiskanim medijima i na internetskim portalima. 

Sudjelovanje u radionici je besplatno.

Također, imate li teškoća u kretanju ili bilo koji drugi oblik izazova / invaliditeta, a želite prisustvovati radionici, javite nam tako da možemo zajednički smisliti način Vašeg sudjelovanja.

Program radionice možete pronaći ovdje.

Medijsko izvještavanje o diskriminaciji i govoru mržnje 1

chevron-right