Drugo izdanje publikacije o medijskoj pismenosti

12. ožujka 2019.

Na stranicama Edukataloga dostupno je drugo izdanje Gongove i KURZIV-ove publikacije za razvoj medijske pismenosti.

Publikacija „Čitajmo između redaka – Priručnik za razvoj medijske pismenosti“ nastala je razvojem i nadogradnjom obrazovnih aktivnosti za učiteljice i učitelje te mlade, koje dulji niz godina organiziraju i provode Gong i KURZIV.

Publikacija obuhvaća 5 tematskih poglavlja:

•             Medijsko obrazovanje i pismenost
•             Abeceda medijskog polja: medijski sustav i politika
•             Kritičko čitanje medija
•             Produkcija – stvaranje medijskog sadržaja
•             Javne komunikacije o obrazovnima aktivnostima i aktivnostima u zajednici.

Drugo, dopunjeno, izdanje (dostupno na Gongovom Edukatologu) nadograđeno je pojedinim novim elementima koje smo prepoznale relevantnima u aktualnim medijskim mijenama - primarno dodatnim sadržajem vezanim uz provjeravanje činjenica (fact-checking), obradu različitih vrsta dezinformacija, lažne vijesti.

Od samog početka publikacija je bila zamišljena kao otvoreni format, aktivni sudionik procesa u kojem trajno nadograđujemo svoja znanja i iskustva, nadopunjavamo ih novim spoznajama i uvidima i dijelimo na ovom mjestu s onima koji prepoznaju potrebu u istim prostorima društvenosti kao i mi.

Gong je Centar znanja u području građanskog aktivizma i izgradnje demokratskih institucija društva u okviru Razvojne suradnje s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva.

Drugo izdanje publikacije o medijskoj pismenosti 1Drugo izdanje publikacije o medijskoj pismenosti 2

chevron-right