The Cleaners // Demokracija u doba Facebooka

05. prosinca 2018.

Gong vas poziva na projekciju dokumentarca The Cleaners i panel Demokracija u doba Facebooka, koji će se održati u četvrtak, 6. prosinca od 18 do 20.30 u dvorani Müller Kina Europe u sklopu Human Rights Film Festivala. 

--- Izbriši. Ignoriraj. Izbriši. Ignoriraj. Izbriši. Ignoriraj.

Nijedna država na svijetu nema toliko stanovništva koliko Facebook ima korisnica_ka, a u toj ogromnoj virtualnoj zajednici postoje čistači i čistačice, koji gledaju ono najgore od interneta i donose odluke o brisanju ili zadržavanju objavljenog sadržaja. The Cleaners – fascinantan i zastrašujuć novi dokumentarni film Hansa Blocka i Moritza Riesewickiza iz 2018. - uvodi nas u svijet skrivenih i potplaćenih radnica i radnika, preko kojih otkrivamo temeljne probleme digitalnog doba. 

Panel nakon dokumentarca raspravit će ključna pitanja kad je demokracija u doba društvenih mreža u pitanju. Model poslovanja društvenih mreža, radnička prava osoba koje čiste sadržaj, poplava lažnih vijesti i govora mržnje, trolovi i botovi, netransparentno političko oglašavanje - teme su koje će biti pokrivene na panelu. 

Panelistkinje_i:
Cvijeta Senta - CMS
Filip Rodik - Code for Croatia/Gong
Jelena Tešija - Gong

Događaj sufinancira Europska unija u okviru programa Europa za građane.

chevron-right