Društveno korisno učenje za Fakultet političkih znanosti

25. listopada 2018.

Kroz suradnju Fakulteta političkih znanosti s GONG-om i Hrvatskim novinarskim društvom, na strukturirani način organiziraju se programi društveno korisnog učenja (DKU) za studente i studentice politologije i novinarstva.

U ponedjeljak, 29. listopada od 17:15 do 18:30 sati na Fakultetu političkih znanosti (dvorana A), održat će se okrugli stol na temu društveno korisnog učenja kao nastavne metode koja se od ovog semestra i formalno provodi na Fakultetu političkih znanosti.

Govornici/e:

dr. sc. Margarita Jeliazkova, University of Twente

dr. sc. Anka Kekez Koštro, Fakultet političkih znanosti

doc.dr. sc. Ivan Rajšl, Fakultet elektrotehnike i računarstva

Moderatorica:

Martina Horvat, GONG

Kroz suradnju Fakulteta političkih znanosti s GONG-om i Hrvatskim novinarskim društvom, na strukturirani način organiziraju se programi društveno korisnog učenja (DKU) za studente i studentice politologije i novinarstva. Metoda društveno korisnog učenja uklopljena je u akademski kurikulum na tri kolegija, čime se povećava broj studenata/ica koji doprinose zajednici. Osim obogaćivanja znanja stečenih na fakultetu kroz praktični angažman, studenti/ce će proces učenja proširiti iz učionice u zajednicu te će na ovaj način dodatno razviti građansku odgovornost, toleranciju i brigu za druge. Uz razvoj individualnih studentskih kompetencija, metodom društveno korisnog učenja se istovremeno omogućuje studentima i studenticama da pridonose rješavanju društvenih problema.

Projektom „Aktivni studenti - korisni građani - pravedno društvo: partnerstvo u razvoju programa društveno korisnog učenja za razvoj kompetencija studenata i studentski doprinos zajednici” povećava se broj studenata/ica Fakulteta političkih znanosti koji tijekom svog akademskog obrazovanja sudjeluju u rješavanju konkretnih društvenih problema i doprinose razvoju zajednice te istovremeno razvijaju vlastita praktična znanja i vještine kroz održivo partnerstvo Fakulteta s GONG-om i Hrvatskim novinarskim društvom. Specifični ciljevi projekta se odnose na doprinos razvoju studentskih kompetencija, unaprijeđenje pozitivnog utjecaja Fakulteta političkih znanosti za razvoj zajednice i rješavanje problema te na jačanje kapaciteta civilnog društva.

Društveno korisno učenje za Fakultet političkih znanosti 1

Društveno korisno učenje za Fakultet političkih znanosti 2

chevron-right