Ministarstvo rada i dalje zaustavlja Strategiju

19. listopada 2018.

Ministarstvo rada se nakon više od godinu dana od zaključenja e-Savjetovanja o Nacrtu Nacionalne strategije stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnog društva od 2017. do 2021. još uvijek nije dalo konačno očitovanje o predloženim mjerama i aktivnostima.

U ranijem članku, koji smo objavili na našoj web stranici u travnju ove godine, kritizirali smo zastoj procesa donošenja Nacionalne strategije stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnog društva od 2017. do 2021.

Podsjećamo, e-savjetovanje o Nacrtu Strategije zaključeno je još u rujnu 2017. nakon čega su u Izvješću o provedenom savjetovanju objavljeni odgovori na brojne prijedloge koji su stigli od zainteresirane javnosti. Tako nadopunjen tekst potom je poslan svim državnim tijelima na posljednje očitovanje koje, međutim, do današnjeg dana od Ministarstva rada nije izišlo. 

Posljedica svega je da i dalje stagnira proces donošenja temeljnog strateškog dokumenta za stvaranje poticajnog okruženja za razvoj civilnog društva do 2021. godine.

chevron-right