Mozaik veza - alat za istraživanje veza politički izloženih osoba

21. rujna 2018.

Mozaik veza je online alat koji omogućuje istraživanje međusobnih veza politički izloženih osoba, kao i njihovih veza s drugim pravnim i fizičkim osobama, na temelju podataka preuzetih iz registara i baza tijela javne vlasti. Mozaik veza će od petka 28. rujna 2018. u 11:00 biti dostupan na domeni Mozaikveza.hr, a može ga se pratiti i na društvenim mrežama Facebooku, Twitteru i Instagramu.

 

Na predstavljanju u petak 28. rujna 2018. u 11:00 sati u Novinarskom domu (Perkovčeva 2, Zagreb) koje će moderirati Borna Sor govorit će:

  • Jelena Berković, izvršna direktorica GONG-a,
  • Slaven Rašković, voditelj digitalnog tima GONG-a,
  • Ana Benačić, novinarka portala Faktograf.hr,
  • Ilko Ćimić, novinar Index.hr-a,
  • Zoja Bajbutović, Code for Croatia,
  • Jan Šnajder, Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

Mozaik veza značajno će olakšati i ubrzati rad svima koji se bave prevencijom korupcije i žele relevantne podatke iz javnih izvora pronaći na jednom mjestu, dakle istraživačkim novinarima, aktivistima, programerima, znanstvenoj zajednici, kao i čitavoj zainteresiranoj javnosti.

On-line alat razvijen je uz financijsku podršku Google-ovog Digital News Innovation Fund-a, National Endowment for Democracy, Europske unije kroz program Europa za građane i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva kroz program Centri znanja.  

GONG je Centar znanja u području građanskog aktivizma i izgradnje demokratskih institucija društva u okviru Razvojne suradnje s Nacionalnom zakladom.

 

chevron-right