Mojih prvih pet u EU – kakvu budućnost želim?

19. rujna 2018.

Pozivamo Vas na tribine koje će se u više hrvatskih gradova održati od rujna do studenog 2018.

Ulaskom u Europsku uniju 2013. godine Hrvatska je ostvarila jedan od svojih glavnih vanjskopolitičkih ciljeva. Pet godina poslije građani postavljaju pitanja o pozitivnim i negativnim stranama članstva u EU.

Na tribinama o Europskoj uniji u fokusu će biti građani. Primjerice, u kojim se segmentima života osjećaju najveće promjene te kako mogu utjecati na donošenje odluka u EU? Što za građane znače europske javne politike? Što donose europski parlamentarni izbori u svibnju 2019. godine? 

Na tribini ćemo razgovarati o ovim i drugim sličnim pitanjima te analizirati recentne političke izazove poput jačanja populizma i tehnokracije.

Svoje osvrte i komentare na ova važna pitanja i teme pružit će stručnjaci pravne i politološke struke te predstavnica Ureda za informiranje Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj.

Prijavite se elektronski na poveznici ovdje.

Za dodatne informacije o programu i mjestu održavanja te za sva ostala pitanja obratite se Luciji Dumančić na e-mail: lucija@gong.hr

Tribina se održava kroz projekt „Preko nastavnika do učenika o EU-u“ kojeg financira Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, a sufinancira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva kroz Centre znanja za društveni razvoj i program Europa za građane Europske unije.

Mojih prvih pet u EU – kakvu budućnost želim? 1 Mojih prvih pet u EU – kakvu budućnost želim? 2 Mojih prvih pet u EU – kakvu budućnost želim? 3

chevron-right