Mladi, naučite kako na internetu zastupati svoje interese

07. rujna 2018.

Koje sve mogućnosti postoje za digitalnu participaciju – i u Hrvatskoj i u Europskoj uniji? Kako saznati bitne informacije od hrvatskih, a kako od europskih tijela? Kako se pokreće europska građanska inicijativa? Kako napraviti „garažni“ video i pridobiti podršku javnosti za svoju stvar? Kako iskoristiti društvene mreže za zagovaranje interesa mladih?

Ako imate između 18 i 25 godina, prijavite nam se na trening digitalne participacije koji će se održati u Rijeci od 5. do 7. listopada 2018.

Mladi u Hrvatskoj su i građanke i građani Europske unije - oni na čije će živote utjecati neke od najkrupnijih političkih odluka o budućnosti Unije. No, da bi utjecali na te odluke, prvo trebaju znati koje sve prilike i prava imaju te kako ih iskoristiti.

Na ovom treningu mladi će dobiti kratki, ali ambiciozni pregled alata koji su im na raspolaganju te isprobati kako se snalaze u oblikovanju svojih poruka – pisanjem ili proizvodnom videa, postavljanjem pitanja ili pokretanjem inicijativa.

Detaljan program treninga pogledajte ovdje. Trening će se održati u Rijeci od 5. do 7. listopada 2018. Troškove puta i smještaja za najviše 23 sudionica i sudionika snosi GONG.

Prijavite se do kraja dana u utorak 25. rujna putem ovog obrasca, a najkasnije 27. rujna saznat ćete je li vaša prijava prihvaćena.

Za sva dodatna pitanja možete se javiti Draženu Hoffmannu (drazen@gong.hr).

Mladi, naučite kako na internetu zastupati svoje interese 1

Trening je kreiran uz financijsku podršku Europske unije – Europa za građane, uz sufinanciranje Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, kroz potporu Centri znanja za društveni razvoj.

Mladi, naučite kako na internetu zastupati svoje interese 2

chevron-right