Put ili stranputica?

25. svibnja 2018.

Konferencija pod nazivom „OBRAZOVNA REFORMA KOJA PODRŽAVA GRAĐANSKU ODGOVORNOST I AKTIVNOST - PUT ILI STRANPUTICA? održat će se u ponedjeljak, 28.5.2018. od 10:30 u prostorijama Novinarskog doma, Perkovčeva 2, Zagreb

Na konferenciji će se postaviti pitanje može li se smjer trenutnih promjena u obrazovanju vratiti na put koji je zacrtala Strategija obrazovanja, znanosti i tehnologije, odnosno plan Cjelovite kurikularne reforme, za koju su prosvjedovali deseci tisuća građana/ki. Također, predstavit će se lokalne inicijative uvođenja građanskog odgoja i obrazovanja te otvoriti pitanje uloge roditelja u uspostavi demokratske škole.

Put ili stranputica? 1
Na panelima će sudjelovati Boris Jokić, bivši voditelj Cjelovite kurikularne reforme, Neven Budak, bivši voditelj Posebnog stručnog povjerenstva za praćenje i provedbu SOZT, Ana Tuškan, Sindikat hrvatskih učitelja, predstavnici/e GOOD inicijative, a pozvani su i predstavnici/e Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Drugi panel će biti posvećen uvođenju građanskog odgoja i obrazovanja kao izvannastavne aktivnosti. Uvodno će nas s aktualnostima vezanim uz provedbu građanskog odgoja i obrazovanja upoznati Berto Šalaj, izv. prof. s Fakulteta političkih znanosti, a nakon toga će predstavnici Grada Rijeke prezentirati riječki model provedbe. Sudionici iz ostalih sredina koje planiraju uvođenje kao što su Osijek, Sisak i istarska županija, prezentirat će svoje planove.

GONG je Centar znanja u području građanskog aktivizma i izgradnje demokratskih institucija društva u okviru Razvojne suradnje s Nacionalnom zakladom.

Put ili stranputica? 2  Put ili stranputica? 3

chevron-right