Aktivirajte se s GONG-om!

09. ožujka 2018.

GONG poziva visoko motivirane studentice i studente završnih godina društvenih i humanističkih studija (ekonomija, politologija, pravo, psihologija, sociologija…), kao i ostale studente i studentice zainteresirane za volontersku praksu u područjima demokratizacije političkog sustava (izborni sustav, stranački sustav, sudionička demokracija, e-demokracija, antikorupcijska politika, dobro upravljanje, pristup informacijama, otvoreni podaci) i razvoja demokratske političke kulture (građanski odgoj i obrazovanje, medijska pismenost, politička pismenost) da se prijave za GONG-ov program volontiranja.

GONG već tradicionalno provodi dvosemestralni internship program kojim društveno angažiranim studenticama i studentima nudi odličnu priliku za primjenu znanja koja razvijaju tijekom studija te dodatni razvoj vlastitih kompetencija, a posebno:

  • sudjelovanje u organiziranju javnih događaja i edukacija,
  • sudjelovanje u pripremi javne komunikacije putem društvenih mreža i tradicionalnih medija,
  • analize web izvora, javnih politika, propisa i dokumenata,
  • praćenje javnih politika na razini RH i EU,
  • razvijanje istraživačkih, organizacijskih i komunikacijskih vještina,
  • upoznavanje s radom institucija, organizacija i stručnjaka iz zemlje i svijeta,
  • podlogu za izradu seminarskih i diplomskih radova,
  • rad u ugodnom i poticajnom okruženju.

 

Polaznicima/ama će biti osigurana uvodna edukacija i mentorska podrška, a po završetku programa za uspješno izvršenje zadataka bit će uručena potvrda o volonterskom angažmanu i stečenim kompetencijama. Ovogodišnji program će trajati od travnja do prosinca 2018.

Broj tjednih volonterskih sati – ne manji od 10 niti veći od 15 – te njihova dinamika prema danima dogovara se unaprijed s mentorom/icom, uz mogućnost ljetne pauze. Dogovor je obvezujući, a nemogućnost ispunjenja dogovorenih zadataka ili neopravdano neobavljanje zadataka dovest će do okončanja programa bez izdane potvrde.

Prijave trebaju sadržavati životopis (Europass format) te motivacijsko pismo od maksimalno 250 riječi. Prijave treba poslati na adresu gong@gong.hr s naznakom "Za internship", zaključno s 3. travnja 2018.

GONG je Centar znanja u području građanskog aktivizma i izgradnje demokratskih institucija društva u okviru Razvojne suradnje s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva.

Razvoj edukacijskih modula sufinancirala je Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva kroz Centre znanja za društveni razvoj.

Informacije i stavovi iz publikacija su odgovornost autora i suradnika u izradi i ne predstavljanju službeni stav Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

chevron-right