Poziv na edukaciju za financijskog administrator/icu

04. listopada 2017.

FAIRnet (Financije, Administracija i Računovodstvo) je mreža koja okuplja stručnjake iz nekoliko organizacija u Hrvatskoj kako bi u sljedećih godinu dana sustavno odgovorili na izazove u financijsko-administrativnom poslovanju društvenih poduzeća.

U sklopu FAIRnet projekta održava se dvomjesečna edukacija za financijskog/u administratora/icu u društvenim poduzećima, sastavljena u pet cjelina koje pokrivaju teme poput zakonodavnog okvira poslovanja društvenih poduzetnika (udruga, zadruga i trgovačkih društava), ljudskih resursa, financijske administracije, projektnih financija i izvještavanja, te financijskog planiranja.

Edukacija će se provoditi on-line korištenjem edukacijske platforme Moodle uz grupne konzultacije, te uz tri susreta uživo s voditeljima edukacije u Zagrebu, Čakovcu i Splitu. Program se sastoji od teorijskog i praktičnog dijela, s naglaskom na razumijevanje pojmova i praktičnog iskustva uz individualni projektni zadatak te on-line provjeru znanja.

Po završetku edukacije svi sudionici dobivaju potvrdu o završenoj edukaciji, a oni najbolji imaju priliku odraditi praksu u jednoj od partnerskih organizacija, ovisno o mjestu boravišta. Program stručne prakse započinje u veljači, a odvijat će se u Zagrebu, Splitu i Čakovcu.

Prijaviti se mogu nezaposlene mlade osobe do 25 godina starosti na e-mail adresu pnagradic@zef.hr ili telefonski na broj 092/2442-403 do 12. listopada.

Daljnjim projektnim aktivnostima razvija se online FAIRnet platforma koja će društvenim poduzetnicima osiguravati stručne i provjerene savjete iz prakse u FAIR području – Financije, Administracija i Računovodstvo.

U provođenju FAIRnet projekta sudjeluju ACT Konto, Zadruga za etično financiranje – ZEF, tvrtka Synergia savjetovanje d.o.o. i GONG kako bi prenijeli svoje znanje i iskustvo na području financijsko administrativnog poslovanja i računovodstva. Ukupna vrijednost projekta FAIRnet projekta je 793.186,07 kn, a u 100% iznosu financiran je sredstvima Europske unije kroz Europski socijalni fond.

chevron-right