FAIRnet projekt - Financije, Administracija i Računovodstvo

04. listopada 2017.

FAIRnet (Financije, Administracija i Računovodstvo) mreža okuplja stručnjake iz nekoliko organizacija koji su osmislili projekt koji će u sljedećih godinu dana odgovarati na izazove u financijsko administrativnom poslovanju društvenih poduzeća.

U proteklih nekoliko godina, kroz intenzivni rad za i s (društvenim) poduzetnicima, razjasnilo se da ne postoji centralno mjesto na kojem bi društveni poduzetnici mogli naći informacije važne i korisne za njihovo svakodnevno financijsko poslovanje te postaviti pitanja ili podijeliti svoja iskustva vezana uz hrvatski zakonodavni okvir i pravnu regulativu.

Unutar GONG-a se od 2009.  godine razvija društveno-poduzetnička usluga GRIF (GONG Računovodstvo i Financije) kao knjigovodstveni servis specijaliziran za neprofitne organizacije u kojem se ostvareni višak prihoda koristi kao dodatni izvor financiranja i stabilnosti za GONG.

Na tragu tih spoznaja okupili smo stručnjake iz više organizacija/poduzeća i osmislili projekt koji će u sljedećih godinu dana odgovoriti na navedene probleme, potrebe i izazove. Zajedno s partnerima – ACT Kontom, Zadrugom za etično financiranje – ZEF i tvrtkom Synergia savjetovanje d.o.o. koji imaju isto područje djelovanja, GONG je odlučio prenijeti svoje znanje i iskustvo putem FAIRnet projekta.

Projekt  FAIRnet – Mreža FAIR (Financije, Administracija i Računovodstvo) poslovanja u društvenim poduzećima financiran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, a okuplja različite aktere iz područja financija, administracije i računovodstva koji pružaju podršku društvenim poduzetnicima za kvalitetnije financijsko upravljanje poduzećem.

Kroz edukacije i savjetovanja povećavaju se znanja i vještine zaposlenika za kvalitetnijem pružanje usluga iz FAIR područja. Povećava se zapošljivost najmanje 60 mladih nezaposlenih osoba u društvenim poduzećima putem edukacije za financijske administratore, a društveni poduzetnici dobivaju potporu putem on-line platforme koja će im osigurati provjerene savjete iz prakse za njihovo uspješno poslovanje.

chevron-right