Premijeru Plenkoviću, na vama je red!

05. lipnja 2017.

Nakon što je više od više od 30 000 građana diljem Hrvatske u osam hrvatskih gradovaZagrebu, Splitu, Rijeci, ZadruPoreču, KarlovcuOsijeku  i Slavonskom Brodu tražilo razrješenje ministra Pave Barišića, predsjednice Posebnog stručnog povjerenstva Dijane Vican te ponavljanje natječaja za voditelja i članove Ekspertne radne skupine, GOOD inicijativa poručuje da je na sljedećem potezu ministar Plenković. Zahtjevi su upućeni premijeru, jer je on taj koji mora i može donijeti ovu važnu odluku.

S obzirom na to da se premijer još nije oglasio oko zahtjeva koje mu je jučer u Zagrebu i još 7 gradova u Hrvatskoj uputilo preko 30 000 ljudi, ovim putem pozivamo građane i građanke da nakon jučerašnjeg glasnog otpora na ulici pošalju i e-mail premijeru Plenkoviću, facebook poruku ili tweet sa zahtjevima iznesenima na prosvjedu.

Zahtijevamo od premijera Plenkovića neka se jasno i nedvosmisleno izjasni kakav obrazovni sustav želi – sustav koji odgovara potrebama mladih u 21. stoljeću ili onaj koji će nas vratiti u daleku prošlost.

Daljnji koraci koje će GOOD inicijativa poduzeti ovise o potezima premijera Plenkovića. Ukoliko premijer želi obrazovnu politiku temeljenu na netransparentnosti, kršenju procedura, fingiranim natječajima i prepuštenu marginalnim političkim skupinama onda neka jasno kaže da je to smjer njegove Vlade. U skladu s tim će biti i naši daljnje akcije, ali prvo zahtijevamo njegovo jasno pozicioniranje.

Stoga, ovim putem pozivamo sve građane da pišu premijeru, a primjer pisma može se pronaći na stranicama GOOD inicijative.

Informacije o prosvjednim akcijama u drugim gradovima u Hrvatskoj mogu se pronaći na:

Zagreb
Split | Rijeka Zadar | Poreč

KarlovacOsijek Slavonski Brod

chevron-right