Hrvatska može bolje - bez vas!

16. lipnja 2016.

Inicijativa Hrvatska može bolje prosvjeduje na Markovom trgu u 18 sati. Za zainteresirane koji nisu u Zagrebu, prijenos je osiguran na Radiju 808.

Nakon što je 50.000 ljudi 1. lipnja 2016. na brojnim skupovima diljem Hrvatske i inozemstva dalo potporu Cjelovitoj kurikularnoj reformi i Ekspertnoj radnoj skupini jasno zahtijevajući da:

- se vjeruje obrazovnim radnicima i procesu Cjelovite kurikularne reforme bez pritisaka, intervencija i cenzura;

- Hrvatski sabor jednoglasno donese zaključak o podršci ovoj reformi i da se odbaci zaključak saborskog Odbora za obrazovanje o preuzimanju Ekspertne radne skupine;

- Hrvatski sabor donese Rezoluciju o obrazovanju kao nacionalnom strateškom interesu;

- Vlada i nadležno ministarstvo osiguraju novac i autonomiju za provedbu reforme,

ni Hrvatski sabor ni Vlada Republike Hrvatske nisu učinili baš ništa u ostvarenju zahtjeva. Štoviše, dopustili su zaustavljanje i preuzimanje Cjelovite kurikularne reforme, ignoriranje volje građana se nastavlja, kao da ničeg nije bilo!

Stoga, krenimo danas, u četvrtak u 18 sati na Markov trg i recimo im da je sada DOSTA jer Hrvatska može bolje samo - bez njih! Kurikularna reforma i budućnost Hrvatske sigurno će opstati jer u to vjerujemo mi, njezini građani!

Pozivamo vas i da jasno i glasno kažete čega vam je DOSTA u Hrvatskoj! Ovdje dostupne biračke listiće koje ispunite ubacit ćemo u biračku kutiju te ćemo ih urudžbirati Saboru da vide nezadovoljstvo nas, onih za čiju su dobrobit prisegnuli postavši saborskim zastupnicima. Ako, pak, dolazite na prosvjed na Markov trg, listić možete ispisati i popuniti te ubaciti u glasačku kutiju. Listić za ispis dostupan je na ovom linku.

Kako bismo jasno poslali našu poruku molimo vas da imate na umu upute za prosvjednike. Više detalja o prosvjedu nalazi se na www.hrvatskamozebolje.org i na Facebook eventu. Također, pozivamo vas da prosvjed pratite na društvenim mrežama putem hash-tagova: #Hrvatskamozebolje i #bezvas.

Hrvatska može bolje i izborit ćemo se da odsada za to bude političke volje!

Vidimo se na Markovom trgu u 18 sati, danas, u četvrtak, 16.6.!

chevron-right