Opstruira li Željko Reiner glasanje o kurikularnoj reformi?

03. lipnja 2016.

Priopćenje Inicijative Hrvatska može bolje povodom odbijanja predsjednika hrvatskog sabora Željka Reinera da se na dnevni red Sabora stavi rasprava i glasanje o potpori Cjelovitoj kurikularnoj reformi obrazovanja.

Nakon što je predsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner odbio priliku da se na dnevni red Sabora stavi rasprava i glasanje o potpori Cjelovitoj kurikularnoj reformi obrazovanja, navodeći da je prijedlog stigao tek jučer, pa "naprosto" ne stigne biti uvršten u dnevni red, inicijativa Hrvatska može bolje! upozorava da je riječ o manipulaciji. Istovremeno je, naime, predsjednik Sabora dozvolio da se u dnevni red uvrsti 12 novih točaka među kojima je i izbor novih Ustavnih sudaca o kojemu se nadležni saborski Odbor tek jutros izjasnio.
 
S obzirom na ovakvu manipulaciju saborskom procedurom, zbog podrške više od 50.000 građana i građanki koji su se prekjučer okupili na prosvjedima širom Hrvatske i svijeta, inicijativa Hrvatska može bolje poziva saborske zastupnike da tijekom današnjeg sjednice inzistiraju na uvrštavanju ove teme na dnevni red. K tome, pozivamo sve zainteresirane da se s takvim zahtjevom obrate predsjedniku Sabora na predsjednik@sabor.hr, kao i svim zastupnicima.

Razvoj situacije možete pratiti na https://www.facebook.com/HrvatskaMozeBolje/http://hrvatskamozebolje.org/category/vijesti/

chevron-right