Poziv na skup "Za satiru spremni!"

30. ožujka 2016.

Za slobodu satire, humora i umjetničkog izražavanja, ovog petka, 1. travnja od 18 sati na Zrinjevcu, održat će veliki skup u organizaciji inicijative ‘Za satiru spremni!’.

Inicijativa, u kojoj je aktivan i GONG, poziva sve građane i građanke koji su spremni stati u obranu slobode govora i političke satire kao dosega slobodnog demokratskog društva da se pridruže i da se uz mnogo politički nekorektnog humora proslavi Aprililili, praznik smijeha, i da se pošalje jasna poruka "Za satiru spremni!".

Program će voditi stand up komičar Ivan Šarić, uz podršku satiričara: News Bar, Sprdex, Nik Titanik, Ja Zmaj, Siniša Mareković, Di su pare?, Ćaća se vrača, te sudjelovanje brojnih glazbenika i umjetnika.

Inicijativa je formirana povodom sustavnih napada na slobodu izražavanja u javnom prostoru i pokušaja javne stigmatizacije satire kao takve što je kulmuniralo cenzurom Montiranog Procesa na HTV-u. Inicijativu čine organizacije civilnog društva udružene u Platformu 112, udruga Domino i Hrvatsko novinarsko društvo, te hrvatski satiričari.

Pripremu događaja pratite na Facebook eventu: Za satiru spremni!

chevron-right