Sučeljavanje programa o obrazovanju GOOD inicijative

30. listopada 2015.

Kako bi u izbornoj kampanji naglasila važnost obrazovanja i potaknula stavljanje te važne javne politike u fokus medija i opće javnosti, GOOD inicijativa organizira predstavljanje izbornih programa o obrazovanju i sučeljavanje relevantnih predstavnika stranaka, koalicija i lista u utorak 3. studenog 2015. od 10 do 11:30 u Velikoj dvorani Novinarskog doma, Perkovčeva 2 u Zagrebu.

Uz predstavljanje predizbornih programa na temu obrazovanja, planirane su još tri teme sučeljavanja: cjelovita kurikularna reforma, građanski odgoj i obrazovanje te financijski aspekti.

Osvrt na kvalitetu argumentacije i međusobnog uvažavanja oponenata u sučeljavanju na kraju će iz perspektive sutkinja u debatama mladih dati Gabrijela Martić i Anastazija Stupar, članice Hrvatskog debatnog društva.

Provjeravanje činjenica koje će se iznositi u sučeljavanju radit će Petar Vidov za Faktograf.hr.

Sučeljavanje će moderirati Julia Veble Mikić, debatna sutkinja i trenerica.

Elektronički mediji moći će snimati sučeljavanje putem mix-pulta u režiji Novinarskog doma. Snimka sučeljavanja u integralnoj i skraćenoj verziji bit će dostupna za besplatno preuzimanje na goo.hr tijekom popodneva, u utorak 3. studenoga, u produkciji Blanka - filmskog inkubatora.

GOOD inicijativa okuplja organizacije civilnog društva koje se bave neformalnim obrazovanjem i ljudskim pravima te se zalažu za sustavno i kvalitetno uvođenje odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo u odgojno-obrazovni sustav. Od početka školske godine provodi informativno kampanju „Naučimo biti veliki“ u sklopu koje su napravljeni edukativni video spotovi te objavljeni i raspravljeni rezultati istraživanja o političkoj pismenosti maturanata i opće populacije.

chevron-right